Borilni športi

Nedoh nokavtiral Salamoneja in se uvrstil v veliki finale PFL-ovega turnirja!

Pariz, 30. 09. 2023 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Slovenski borec Jakob Nedoh je v polfinalu evropskega turnirja organizacije PFL premagal Francoza Anthonyja Salamoneja in se uvrstil v veliki finale. Koprčan se bo tako decembra v Dublinu boril za šampionski pas ameriške organizacije mešanih borilnih veščin in nagrado sto tisoč dolarjev (približno 94 tisoč evrov).

Slovenski MMA je v vzponu in poleg hitro rastoče domače scene, smo naposled dobili tudi borca, ki mu uspevajo velike stvari v tujini. Jakob Nedoh, ki je letos postal prvi Slovenec, ki se je pomeril pod okriljem ameriške organizacije PFL (Professional Fighters League), se bo že v svojem prvem letu boril v velikem finalu evropskega turnirja. Po ekspresnem nokavtu v četrtfinalu, je Nedoh z nasprotnikom v prvi rundi opravil tudi v polfinalu.

Tokrat mu je nasproti stal domačin Anthony Salamone, ki je Jakobu v uvodnih izmenjavah udarcev sicer povzročil nekaj težav, a nato se je slovenski borec zanesel na svoje najmočnejše orožje in tako kot v četrtfinalu tudi tokrat tekmeca z močnim levim direktom poslal v nokdavn, delo pa nato dokončal  z nekaj močnimi udarci na tleh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Povedal sem vam: dajte me pod pritisk in bom zasijal. Diamanti se oblikuje pod pritiskom," je takoj po borbi dejal borec ljubljanskega kluba T'n'T Gym. "Od tistega dne, ko sem podpisal, da se bom pridružil PFL-ovemu turnirju, sem prepričan v zmago na turnirju. Ta turnir je kot narejen zame."

"Res trdo treniram, šel sem skozi pekel, da sem prišel do sem in sedaj se mi vse obrestuje. Leta trdega dela vsak dan ... s tem bom le nadaljeva," je v izjavi po drugi zaporedni zmagi v PFL-ovi 'pametni' kletki še povedal Nedoh.

Statistika borbe Anthony Salamone - Jakob Nedoh
Statistika borbe Anthony Salamone - Jakob Nedoh FOTO: Sofascore.com

Statistika borbe Antohny Salamone - Jakob Nedoh

Koprčan, ki si je tako podaril najboljše možno darilo za rojstni dan, se bo v velikem finalu, ki bo na sporedu 8. decembra v Dublinu, pomeril s še neporaženim Angležem Simeonom Powellom, ki je že pred začetkom veljal za velikega favorita v poltežki kategoriji.

Po svojem polfinalu je bil Nedoh vprašan tudi o Polfinalu med Angležem in Špancem, ki ga ni navdušil: "Borba je bila precej neaktivna. Nisem videl veliko nevarnosti, zato še toliko bolj verjamem v svojo zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rezultati polfinala evropskega turnirja PFL

- Poltežka kategorija:

Anthony Salamone – Jakob Nedoh (tehnični nokavt v prvi rundi)

Simeon Powell – Daniel Ladero (soglasna sodniška odločitev)

- Ženska mušja kategorija:

Dakota Ditcheva – Cornelia Holm (tehnični nokavt v tretji rundi)

Valentina Scatizzi – Manuela Marconetto (nasprotnica ni prestala uradnega tehtanja)

- Lahka kategorija:

Jakub Kaszuba – Dylan Tuke (soglasna sodniška odločitev)

John Mitchell – Geysim Derouiche (soglasna sodniška odločitev)

- Bantamska kategorija:

Khurshed Kakhorov – Ali Taleb (soglasna sodniška odločitev)

Moktar Benkaci – Frans Mlambo (deljena sodniška odločitev)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
02. 10. 2023 13.44
+2
Čestitke in veliko uspeha v finalu.