Borilni športi

Nedohu se po odmevni zmagi odpirajo možnosti, čakajo ga sladke skrbi

Celje, 15. 05. 2022 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Na slovenskem borilnem spektaklu Valhalla Fight Night 4, ki je v Slovenijo po več kot dveletni odsotnosti vrnil tekmovanje v mešanih borilnih veščinah, smo pred naš mikrofon ujeli enega najbolj vročih slovenskih borcev Jakoba Nedoha. 24-letni Primorec, ki je bil nad borbami v dvorani Golovec navdušen, nam je zaupal, s katero organizacijo je že dogovorjen za naslednjo borbo in pa, zakaj ga čakajo sladke skrbi.

Kakšna se vam je zdela Valhalla, ste zadovoljni z videnim?

Zelo me je pozitivno presenetila, sploh glede na to, da ni bilo veliko večjih imen slovenskega MMa-ja. Odpadla je Tajdina borba, že pred tem je nastop odpovedal Lemmy … Ampak vseeno, mladi potenciali so prišli v ospredje, nekateri stari 'mački' pa so se ponovno dokazali. Tako da sem zelo vesel, da sem prišel in komaj čakam v nove dogodke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdo pa vas med vsemi borci je najbolj navdušil, oziroma katera borba vam bo ostala v spominu?

Staš, Staš Resnik. Vedel sem, kako dober borec je, ker trenira z nami. Vedel sem, da je velik potencial in mislim, da ga čaka še zelo lepa prihodnost, ker je prava 'žival'.

Staš Resnik je na VFN debitiral med profesionalci in premagal Američana Alexa Stephensa
Staš Resnik je na VFN debitiral med profesionalci in premagal Američana Alexa Stephensa FOTO: VFN

Kaj pa vaši načrti za prihodnost, mogoče že veste, kdaj se boste naslednjič borili?

Ja, prvotni plan je bil, da se borim tukaj kot glavna borba, ampak sem dobil eno drugo ponudbo, ki je žal sovpadala s tem. Gre za avstrijsko organizacijo Cage Fight Series, ki se predvaja tudi na UFC-jevem Fight Passu.

Nedoh je nazadnje v kletki stal decembra lani, ko je na dogodku Brave CF 56 nokavtiral Šveda hrvaških korenin Zvonimira Kralja.

Mogoče veste, kdaj točno boste imeli naslednjo borbo?

Menili smo se za konec junija, tako da upam, da mi pravočasno najdejo nasprotnika in se vse poklopi. To bi bilo zame 'top'.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ste vse moči usmerili v pripravo na borbo onkraj severne meje?

Ja, v načrtu pa imam tudi odpotovati na treninge v Ameriko, hkrati pa moram omeniti seveda najboljši korak, ki sem ga v zadnjem času naredil. To je seveda povezava z Rakićevo ekipo in poglejte, dva dni pred njegovo borbo sem se slišal z njim in rekel je, da me potem, ko opravi z Blachowiczem povabi na Dunaj, da bova trenirala skupaj.

Omenili ste odhod v Ameriko, ste bili povabljeni v kakšno znano telovadnico?

V Ameriki bi šel v bistvu v Sanford MMA, ampak sedaj sem v dilemi, ker vidim, da je Rakićeva ekipa v bistvu najboljša možna v Evropi za pripravo na borbe v moji - poltežki kategoriji, tako da se še odločam.

Floridski Sanford MMA je eden najbolj cenjenih trening centrov, kjer trenirajo ali pa so trenirali nekateri najboljši borci mešanih borilnih veščin, kot so Kamaru Usman, Michael Chandler, Gilbert Burns, Robbie Lawler, Luke Rockhold, Vitor Belfort, Rashad Evans, Derek Brunson, Volkan Oezdemir in mnogi drugi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dejali ste, da ste se pred kratkim pogovarjali z Rakićem, kaj pričakujete od njegove borbe z Blachowiczem?

Jaz mislim, da bo Rakić zmagal z zaključkom v tretji rundi. Mislim, da bosta prvi dve rundi namenjeni 'tipanju', da ga bo Rakić najprej malo zmehčal, nato pa v tretji rundi zaključil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A težko pričakovani nastop Aleksandra Rakića se ni izšel po načrtih Avstrijca srbskih korenin. 30-letni borec se je sredi tretje runde zaradi poškodbe desnega kolena zgrudil na tla in sodniku v oktagonu ni preostalo drugega, kot da dvoboj prekine in zmago dosodi Janu Blachowiczu.

Zamujene borbe dogodka UFC Fight Night: Blachowicz vs Rakić si lahko kadarkoli pogledate na VOYO!

Rakića sedaj čaka sanacija poškodbe, medtem ko se bo nekdanji prvak iz Poljske bržkone še letos pomeril za šampionski pas z zmagovalcem borbe med Gloverjem Teixeiro in Jirijem Prochazko. Ali bo Rakićeva poškodba vplivala tudi na Nedohovo odločitev o tem, kam se bo odpravil nabirat nove izkušnje, pa bomo še videli.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OnixOnix
15. 05. 2022 21.13
+0
Uf dobro ga je zadel 🤣