Borilni športi

'Negotovost v Lomačenka je v tej borbi večja kot kadar koli'

Las Vegas, 17. 10. 2020 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., T.V.
Komentarji
4

Dosedanji vladar lahke kategorije Vasil Lomačenko se bo v Las Vegasu v noči s sobote na nedeljo (ob 4. uri zjutraj po našem času) pomeril z Teofimom Lopezom, kjer bo skušal ubraniti pasove WBO in WBA, obenem pa dodati še Lopezov pas po verziji IBF. Gre torej za spopad za naslov absolutnega svetovnega prvaka lahke kategorije. Prenos borbe bo ekskluzivno na VOYO.

Da gre pričakovati pravo boksarsko poslastico, so prepričana številna znana imena boksarskega sveta, podobno pa menita tudi naša strokovna komentatorja na VOYO – Mirko Vorkapić in Andraž Ciuha.

"Lomačenko je eden boljših borcev tega časa, toda tudi Lopez se povzpenja navzgor. Je še malce neizkušen in mlad, toda mislim, da ima tudi on možnost, da naredi preobrat oz. da pride celo do zmage," je poudaril eden od strokovnih komentatorjev na VOYO Andraž Ciuha. "Izkušenost Lomačenka zagotovo igra največjo prednost. Odločala bo taktika, pravilna taktika pripelje do zmage. Lopez ima vse elemente, da premaga Lomačenka. Ta ima izkušnje iz amaterskega boksa in boksa v profesionalnih vodah. Taktika bo ključ do uspeha pri obeh borcih," je prepričan Ciuha. 

Lomačenko (14-1-0) je do zdaj med profesionalci izgubil le eno borbo, in sicer je to bilo na začetku njegove poklicne boksarske poti, ko je v drugi borbi klonil z Mehičanom Orlandom Salidom. Na drugi strani Lopez (15-0-0) še ne pozna poraza med profesionalci, med katere se je talentirani Američan (korenine segajo v Honduras) podal že zelo mlad. Pri 23 letih se lahko pohvali že s 15 borbami (prav vse je dobil, kar 12 z nokavtom).

Mnogi so prepričani, da je pred vladarjem lahke kategorije najtežji test v karieri.
Mnogi so prepričani, da je pred vladarjem lahke kategorije najtežji test v karieri. FOTO: AP

Vorkapić: 'Negotovost v Lomačenka je v tej borbi večja kot kadar koli'
"Pričakujemo lahko zelo zanimivo, taktično borbo, pri kateri boš vsak trenutek čakal, kdaj bo prišlo do detonacije. Ker do nje lahko pride. To bo borba, kjer bodo oboževalci tako enega, kot drugega na trnih," je prepričan Mirko Vorkapić, ki bo tudi eden od komentatorjev poslastice na VOYO (prenos ob 4.00 v nedeljo zjutraj), družbo mu bo delal Gašper Jakomin. "Lomačenko na eni strani tehnično nadsposoben boksar, prav tako dovolj močan, da s kakšnim udarcem zaključi zadevo. Na drugi strani imamo Lopeza, ki je tehnično zelo soliden in hkrati ima granato v rokah, z enim udarcem lahko stvar konča ali pa tako zelo obrne sebi v prid, da lahko dvoboj kmalu zaključi," je še opozoril Vorkapić. 

"V smislu neke nevarnosti, da bi lahko bil Lomačenko nokavtiran, je Lopez zagotovo največji test. A ne smemo pozabiti, s kakšnimi borci se je Lomačenko v preteklosti že boril. Orlando Salido, ki je edini uspel premagati Lomačenka, je drugačen tip borca, kot je Lopez. Salido je 'pressing' borec, ki ni pustil Lomačenku niti sekunde odmora. Na drugi strani se Lopez ne bori na takšen način," je izpostavil Vorkapić. Čeprav se Vorkapić bolj nagiba k zmagi Lomačenka po sodniški odločitvi, pa opozarja, da je Lopez lahko še kako nevaren. 

"Kot sem dejal: stopnja negotovosti v Lomačenka v tem dvoboju je največja. Morda tudi zato, ker v zadnjem dvoboju proti Luku Campbellu ni briljiral. Zasluženo je zmagal, toda ni bil to tisti Lomačenko, ki je popolnoma deklasiral svoje nasprotnike. Potem so tu še njegova leta in čas neaktivnosti," je še pojasnil Vorkapić. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EEgon
17. 10. 2020 21.10
Lopez je še ena izmed mnogih gofelj iz USA, ki bo na koncu priznal, da ni vedel da je Loma tako dober. Vse za show, Lopez bo pa šel predčasno spat.
EEgon
17. 10. 2020 21.06
Naslov članka lahko napiše samo nekdo, ki nima pojma o boksu in se ukvarja predvsem s kuhinskimi opravili. Draga novinarja nepoznavalca boksa, poglejata malo na YT ali google kaj menijo o tej borbi boksarske zvezde, trenerji. VSI, resnično vsi verjamejo da bo Loma zmagal, ker je tehnično nadsuperioren (dejansko je model šolska knjiga boksa, lepše kakor on ne moreš opisati, pokazati udarca tečajniku, bolje je zavrteti posnetek Lone). Od kje vam ideje za tak članek?
thedutchman
17. 10. 2020 19.29
+1
enosmerni promet in gladka zmaga Lomačenka verjetno bo priletela brisača iz Lopezovega kota se pravi Lomačenko TKO 9runda ali prej iz KO
realyman
17. 10. 2020 18.44
+2
prenos tudi direktno na fight chanelu