Borilni športi

Nejc Petrič priboksal zmago na EUBC turnirju v Mariboru

Maribor, 01. 09. 2021 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli teden je v Mariboru potekal premierni Maribor Cup – boksarski turnir pod okvirjem EUBC (European Boxing Confederation). Za domače slavje je poskrbel Nejc Petrič, ki je v članski kategoriji do 69 kilogramov zmagal in domov odnesel lepo denarno nagrado 1000 evrov.

V Mariboru se je med minulo sredo in soboto zbralo prek 60 boksarjev iz desetih evropskih držav ter se pomerilo na prvem turnirju, imenovanem Maribor Cup, ki spada pod okrilje Evropske boksarske zveze. Turnir je potekal v devetih mladinskih in devetih članskih kategorijah, glavna nagrada za zmagovalca vsake posamezne kategorije pa je znašala 1000 evrov. V četrtek so bili na vrsti četrtfinalni obračuni, v petek polfinala in v soboto finala.

Mladi Nejc Petrič iz ljubljanskega Golden Gloves Gyma je bil v četrtfinalu prost, v sobotnem polfinalu pa se je pomeril s precej izkušenejšim borcem iz Švice. Petrič je borbo oddelal taktično in nasprotniku tudi dobro zdelal oko, a borba je vseeno potekala do konca in Petrič se je v finale uvrstil po sodniški odločitvi. Po besedah trenerja Andraža Ciuhe je bil Petrič po koncu borbe kondicijsko povsem zdelan, a je glede na to, da je bila to za njegovega varovanca šele druga tekma po letu in pol tekmovalnega premora, povsem razumljivo. Petrič je namreč nazadnje redno tekmoval v letu 2019, ko je oddelal 22 tekem v enem letu, nato pa je sledila pandemija, ki je za lep čas prekinila športne prireditve. Nejc je v tem času iz kategorije do 63 kilogramov presedlal dve kategoriji višje v kategorijo do 69 kilogramov, a je hkrati po besedah Ciuhe tehnično zelo napredoval, kar mu je tudi omogočilo zmago.

Nejc Petrič med borbo
Nejc Petrič med borbo FOTO: Golden Gloves Gym

V finalu je bil Petričev nasprotnik Madžar Istvan Gerzsenyi, ki je v polfinalu predčasno odpravil hrvaškega borca. Petrič je tudi finale oddelal taktično in prvo ter drugo rundo dobil po točkah, a v drugi rundi se je zgodil manjši incident, saj je madžarski borec Petriča podrla na tla in se nanj še prislonil s kolenom, zaradi česar so mu sodniki odbili točko. V tretji rundi pa se je agresivnost nasprotnika stopnjevala in ko je Gerzsenyi Petriča namerno z glavo udaril v obraz ter mu povzročil rano, so sodniki Madžara izključili ter dodelili zmago Petriču.

Trener Ciuha je dejal, da je incident nekoliko odvzel zadoščenje ob zmagi, saj je Nejc zanesljivo vodil po točkah, a je na zmago varovanca vseeno zelo ponosen, saj se je opazil njegov tehnični napredek, hkrati pa je tudi pohvalil organizatorje za odlično izvedbo turnirja.

Nejc Petrič in trener Andraž Ciuha
Nejc Petrič in trener Andraž Ciuha FOTO: Golden Gloves Gym
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aple2014
01. 09. 2021 15.31
+3
451253
01. 09. 2021 14.57
+1