Borilni športi

Nejc Petrič v finalu boksarskega EP v Budvi!

Budva, 17. 11. 2023 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

Mladi slovenski boksar Nejc Petrič si je na evropskem prvenstvu do 22 let v Budvi priboril medaljo. Petrič se je v velterski kategoriji (do 67 kilogramov) uvrstil v veliki finale, s čimer je dosegel enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega amaterskega boksa.

V uvodnem nastopu v Budvi je v dvoboju z Romunom Andrejem Mustetom sodnik borbo prekinil v prvi rundi, saj je tekmec močno krvavel. Četrtfinale z Madžarom Rafelom Buzo je nato dobil po soglasni sodniški odločitvi s 5:0 ter se prebil v polfinale. V polfinalu pa se je nato pomeril s Srbom Semizom Aličićem in ga v drugi rundi premagal s tehničnim nokavtom.

"Čeprav v kategoriji do 22 let, je to prva slovenska članska kolajna. Ta je še toliko pomembnejša, če vemo, da gre za odprto tekmovanje, ki ni omejeno na neka združenja in vabljenje tekmecev," je bil v izjavi za STA po polfinalu vesel njegov trener Andraž Ciuha.

Nejc Petrič in Andraž Ciuha
Nejc Petrič in Andraž Ciuha FOTO: Golden Gloves Gym

Potrdil je tudi, da je visoko uvrstitev pričakoval: "Letos je Nejc zmagal v Sarajevu, v Budvi je bil že tretji na tekmi evropskega pokala, na odru za zmagovalce na močni tekmi v Debrecenu in drugje. Delava šest let in ta serija ni naključje. Brez teh uspehov ga tudi tukaj ne bi mogla pričakovati. To bi bila pravljica."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petrič je maja letos nastopil tudi na svetovnem prvenstvu in Sloveniji priboril edino zmago. V prvem krogu velterske kategorije je s soglasno sodniško odločitvijo premagal predstavnika Zimbabveja Thapela Mpofuja Nwazija, nato pa v drugem krogu izgubil proti Mehičanu Miguelu Ramirezu, sicer četrtemu nosilcu kategorije, ki je bil boljši s 5:0.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
18. 11. 2023 13.15
ajde nejc razvali to