Borilni športi

Ngannou 'prebral' Miočića: Vem, zakaj Stipe želi borbo s Furyjem

Ljubljana, 14. 11. 2019 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji izzivalec za naslov svetovnega MMA prvaka v težki kategoriji Francis Ngannou je izrazil razočaranje nad dejstvom, da se je v celotno zgodbo o njegovem potencialnem obračunu z boksarskim težkokategornikom Tysonom Furyjem vmešalo ime aktualnega MMA prvaka Stipeta Miočića, ki je prav tako zelo naklonjen ideji o borbi s samooklicanim 'kraljem Romov'.

Francis Ngannou je namreč prepričan, da se ime aktualnega svetovnega MMA prvaka v težki kategoriji Stipeta Miočića v zvezi s potencialnim obračunom z britanskim boksarjem Tysonom Furyjem ni pojavilo po naključju. 

"Dobro vemo, da je Fury na dvoboj izzval najprej mene, šele nato se je v javnosti začelo pojavljati Stipetovo ime. V prvi vrsti sem razočaran nad UFC organizacijo, ki mi še vedno ni odobrila borbe za naslov svetovnega prvaka. V kolikor bi mi šla naproti, nimam težav prepustiti svoje mesto Miočiću v borbi s Furyjem. Ko je Stipe uvidel, da bi lahko v kratkem dejansko prišlo do moje borbe s Furyjem, je medijem 'ponudil' tudi svoje ime," je v intervjuju za MMA Junkie med drugim dejal Ngannou in nadaljevanju poudaril, da se je s Furyjem pripravljen spopasti tako v boksarskem kot tudi MMA obračunu: "Kot nekateri veste, sem svojo kariero začel kot boksar, zato mi ta šport ni tuj. Še preden se mi je ukazala priložnost za lepo kariero v MMA-ju, sem sanjal o velikih dosežkih v boksu, a življenje je pred leti ubralo drugačno pot. Kar se Furyja tiče, gre za dobrega borca, izkušenega, ki natanko ve, kaj počne. Vidi se, da ima rad šov, kar bi v dvoboju z mano nedvomno dobil. Ko sem prebral v medijih, da resno razmišlja o prehodu v UFC, sem to začel obravnavati zelo resno. Menim, da bi bil kar dober v oktagonu, toda poraja se vprašanje, ali tega 'skritega talenta' ni odkril malce prepozno." 

Francis Ngannou v enem od predhodnih obračunov s Stipetom Miočićem.
Francis Ngannou v enem od predhodnih obračunov s Stipetom Miočićem. FOTO: AP

Treniral bi ga Mike Tyson
V primeru, da bi prišlo do dogovora s Furyjevimi zastopniki, bi boksarske treninge nekdanjega MMA-jevega izzivalca prevzel nihče drug kot Mike Tyson. "V minulih dneh sva preživela kar nekaj časa v dolgih pogovorih in moram priznati, da sem se našel v njegovih besedah. Mike razume, kako življenje funkcionira. Je nekdanji svetovni prvak z bogatimi izkušnjami, kar bi mi pri treningih prišlo še kako prav," Ngannou ni skoparil s pohvalami na račun legendarnega boksarja.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
14. 11. 2019 20.02
+11
ma kva tale african nonstop skace iz pastete..si dobil sanso z Miocicem in te je nakantal kot otroka..Fury,pa normaln da zeli borbo z prvakom in ne z tabo..
majsta
15. 11. 2019 13.54
-3
Miočič je imel takrat srečo , saj ngnannou še takrat ni treniral rokoborbe . Zaj bi ga nokavtiral . Sploh pa nevem zakaj bi se miočič s furyiem , to ne bi bla B od Borbe
VednoRealen
14. 11. 2019 19.43
-3
‘Kralj Romov’??? Groza, kdo je to napisal? Romi in irski popotniki niso eno in isto
mariomandzukic
14. 11. 2019 20.03
+17
Fury se je proglasil za kralja romov,ne mediji..