Borilni športi

'Ngannou je nevaren za Furyja, saj udari precej močneje kot Wilder'

Anaheim, 22. 01. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred težko pričakovano UFC-poslastico težke kategorije med Francisom Ngannoujem in Cirylom Ganejem, ki si jo boste lahko v noči s sobote na nedeljo ogledali na VOYO, je Ngannoujev menedžer Marquel Martin dejal, da bi kamerunski borec lahko bil nevaren tudi za Tysona Furyja, v kolikor bi se resneje posvetil boksu.

Borbo Ngannou-Gane na dogodku UFC 270 si boste lahko ogledali na VOYO v nedeljo ob 4. uri zjutraj. 

V začetku meseca je britanski boksar težke kategorije Tyson Fury na družbenih omrežjih objavil sporočilo in vprašanje, kdo bi ga rad videl, da boksa z Ngannoujem. Seveda je Britančeva objava požela veliko zanimanja in sprožila precej razprave. Zdaj se je morebitnega spopada boksarja in UFC-borca dotaknil tudi Ngannoujev menedžer Marquel Martin. "Francis je nevaren za Furyja, saj je najboljši borec, ki se lahko bori s Furyjem, Deontay Wilder. Deontay ni znan po 'sladki znanosti', pač pa po uničujoči moči. S to močjo je uspel nekajkrat Furyja spraviti na tla. Zavedam se, da je zelo težko zadeti Furyja, toda če bi Francis spravil skupaj šest do 12 mesecev golega boksa, sem prepričan, da bi se lahko Francis naučil mehanike in tajminga, ki bi ga potreboval za nekaj močnih udarcev," je v pogovoru za Sky Sports dejal Martin. 

Ta je prepričan, da njegov varovanec udari najmočneje med borci in boksarji. "Imam zelo veliko spoštovanje do Tysona, toda Francis udari precej močneje kot Deontay," je izpostavil in vse skupaj še analitično obrazložil. "To ni mnenje, to je dejstvo. Francisova moč je bila izmerjena in dokazana, strokovnjaki so zaključili, da ima najmočnejši udarec na svetu," je pojasnil Martin. 

Kljub vsemu medijskemu pompu in širokoustenju borcev pa je bolj malo verjetno, da bi se Ngannou v bližnji prihodnosti preizkusil v boksu. A vendarle, v kolikor bi mu v UFC-ju kmalu zmanjkalo izzivov, bi se lahko posvetil svoji prvi ljubezni. "Seveda je UFC prioriteta ta hip, toda Francis je zelo resen, kar se tiče boksa. Boks so bile njegove prve sanje. To je tisto, zaradi česar je zapustil Afriko. Ne MMA. Veliko ljudi tega ne ve," je zaključil Ngannoujev menedžer. 

Ngannouja, ki drži pas težke kategorije, sicer v noči s sobote na nedeljo čaka izjemno pomembna borba, ko mu bo v Anaheimu nasproti stal francoski izzivalec Ciryl Gane. Prenos borbe bo na VOYO v nedeljo ob 4. uri zjutraj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

number46
22. 01. 2022 14.52
Če bosta boksala lahko Francis udari samo ga bo Fury šolal.
Amasakul
22. 01. 2022 11.36
furi zategne črtico pa vse lama.