Borilni športi

Ngannou: Zahtevam več spoštovanja

Minnesota, 30. 06. 2019 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kamerunec Francis Ngannou je po prepričljivi zmagi v Target Centru v Minneapolisu nad Brazilcem Juniorjem Dos Santosem skoraj gotovo prišel do vloge izzivalca v težki kategoriji UFC-ja. Predator je po odličnem dvoboju, ki je trajal le dobro minuto, potrdil tudi to, da je verjetno najboljši boksar v tej kategoriji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Francis Ngannou v Minnesoti premagal Juniorja Dos Santosa
    01:42
    Iz 24UR: Francis Ngannou v Minnesoti premagal Juniorja Dos Santosa
  • Vrhunci dvoboja Francis Ngannou - Junior Dos Santos
    00:58
    Vrhunci dvoboja Francis Ngannou - Junior Dos Santos
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francis Ngannou
Francis Ngannou FOTO: AP

Francis Ngannou je bil po zmagi, ki jo je v Minnerapolisu dosegel zgolj po 71 sekundah borbe, seveda dobro razpoložen. Takoj po dobljeni bitki v oktagonu proti Brazilcu Juniorju dos Santosu je že gledal v prihodnost. Borba za titulo UFC prvaka mu odslej skorajda ne more več spolzeti iz rok. "Odlično se počutim, zelo sem srečen. Upam, da bodo vodilni pri UFC-ju spoznali, da sem vreden borbe za laskavo lovoriko. Zaslužim si dvoboj proti zmagovalcu med Danielom Cormierjem in Stipetom Miočićem," je zbrane nagovoril Kamerunec, ki je do novega podviga v karieri spet prišel po nokavtu. "Odlično smo pripravili strategijo za borbo. Začel sem s serijo "low kick" udarcev, in to je nasprotnika zmedlo." Samozavest Kamerunca je po lepi zmagi še malo bolj narasla. Sploh, ker je ugnal borca, ki velja za odličnega boksarja. Morda celo najboljšega v karavani. "Laska podatek, da sem premagal tako tehnično dobro podkovanega nasprotnika. Torej sem dokazal, da sem najboljši boksar v tej diviziji." Francis Ngannou ima po odmevni zmagi nad Brazilcem povsem jasno začrtani načrt za prihodnost. "Želim novo priložnost za napad na lovoriko. Želim mesto, ki mi pripada v diviziji. Predvsem pa zahtevam več spoštovanja. Zaslužil sem ga," je zaključil 32-letni borec. 

Kamerunec je s tekmecem opravil že po dobri minuti.
Kamerunec je s tekmecem opravil že po dobri minuti. FOTO: AP

Kot sedaj stvari stojijo, Francis Ngannou že čaka na razplet dvoboja Cormierja in Miočića, ki bo 17. avgusta v Anaheimu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
30. 06. 2019 21.14
-4
Vaški pretepač.
le?o
30. 06. 2019 11.50
+13
Dos santos odlicen boksar? Ne poznam dobrega boksarja, ki nasprotniku obrne hrbet, da ta potem pocne z njim kar si zazeli.
awontuwej
30. 06. 2019 09.38
+10
Tale Dos Santos ima tehniko bolj za pretepe v vaški gostilni, ne pa v UFC.