Borilni športi

Ngannoujev trener priznava: Pretiravam zaradi spoštovanja do Miočića

Ljubljana, 25. 03. 2021 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Do povratnega obračuna za naslov svetovnega MMA prvaka v težki kategoriji med branilcem šampionskega pasu Stipetom Miočićem in njegovim starim znancem Francisom Ngannoujem so ostali le še trije dnevi. Trener slednjega Eric Nicksick se zaveda, kako zahtevna naloga v noči na nedeljo po slovenskem času (prenos na Voyo od 4.00) čaka njegovega varovanca: "Zame je Miočić najboljši 'težkaš' MMA vseh časov."

Ko je na začetku leta 2018 Francis Ngannou doživel boleč poraz proti Stipetu Miočiću, ta v svojem kotu še ni imel trenerja iz slavne dvorane Xtreme Couture, Erica Nicksicka.

Kamerunsko-francoski nokavter in omenjeni ugledni strokovnjak tesno sodelujeta nekaj manj kot dve leti, kar je po mnenju mnogih zelo pomagalo Ngannouju, da je razširil svoje tehnično znanje. Do nedelje zjutraj (prenos na Voyo od 4.00), ko se bosta v lasvegaškem kompleksu UFC Apex za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po dobrih treh letih znova udarila stara znanca iz oktagona, bi moral po Nicksickovih besedah njegov varovanec delovati precej bolje. "Odkar sem izvedel za datum povratne borbe, si vsak večer pogledam njun prvi medsebojni obračun. Preprosto mi ne da miru, saj vem, kako zahtevna borba ga (Francisa Ngannouja, op. p.) čaka. Zavedam se, da pretiravam, a to počnem zaradi spoštovanja do Miočića," je v pogovoru za MMA Fighting uvodoma dejal Nicksick in v nadaljevanju priznal, da zanj ni dvoma, kdo je najboljši med 'težkaši' MMA vseh časov.

Francisa Ngannouja čaka tudi v povratnem obračunu proti Stipetu Miočiću izjemno zahtevna naloga.
Francisa Ngannouja čaka tudi v povratnem obračunu proti Stipetu Miočiću izjemno zahtevna naloga. FOTO: AP

'Proti najboljšemu moraš biti brezhiben.'
"Stipe Miočić iz borbe v borbo dokazuje, da je najboljši. Naj se to še tako čudno sliši, saj gre za naslednjega tekmeca mojega varovanca, toda treba je priznati, kar je res. Francisu je jasno, da je večino svojih dozdajšnjih borb dobil na bolj ali manj enak način, z močnimi udarci v telo in obraz, največje težave pa mu je povzročala rokoborba, v kateri je v zadnjem obdobju lepo napredoval. Podobno je razmišljal pred prvo borbo z Miočićem, da ga bo premagal zgolj s pestmi, a v tem športu ne gre tako," je prepričan ugledni trener, ki ga veseli dejstvo, da je Ngannou brez večjih težav sprejel novosti v načinu treninga in priprave na povratni obračun. 

"Zdaj mu je precej bolj jasno, da obstaja še veliko drugih načinov, kako priti do zmage. Ko se boriš proti najboljšemu, moraš biti v tehnično-taktičnem smislu brezhiben. Sicer se zgodi to, kar se je Ngannouju pred tremi leti. Včasih je koristno, da te nekdo tako dobro 'premlati', saj potem lažje oceniš, do kod segajo tvoje zmožnosti," pravi Nicksick in ob koncu dodaja: "Največjo spremembo smo naredili z uvedbo rokoborbe v vsakodnevni trening. To je MMA in na vsakem treningu moraš biti osredotočen tako na obrambni kot tudi na napadalni del rušenja svojega nasprotnika. Francis zdaj uživa v rokoborskih elementih in prijemih, ker je dojel določene stvari. No, vse skupaj bo moral pokazati tudi v kletki, saj 'od besed ne bo kruha'."

Stipe Miočić vs Francis Ngannou (Foto: 24ur.com)
Stipe Miočić vs Francis Ngannou (Foto: 24ur.com) FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Istra naša
25. 03. 2021 21.15
+0
Stipe koncal bos kot sardela v konzervi upam...si kot HDZ
Strenght coach
26. 03. 2021 10.07
Kot sem že večkrat dejal, zelo težko se je boriti proti Slovanom.
Andrej Volaj
25. 03. 2021 20.58
-2
Slovenija premagala hrvasko, tko da bo tud Nagonu nagonu stipkota 🥳
bogdajmir
25. 03. 2021 19.24
+2
Ngannou je stroj, ampak ne podcenjevati nikogar, ki lahko močno "poči".
+10
Ko je bil še MMA sem rad pogledal (imam dosti raje ring,kot kletko)...za tole,pa si bom vzel cajt...pušnu pa bo tisti,ki bo prvi naredu konkreten kiks....upam,da ne Stipe.
Isiah
25. 03. 2021 19.30
+2
Strenght coach
26. 03. 2021 10.06
MMA v ringu je popoln nesmisel. Borba na mreži kletke je v zadnjih letih dosegla povsem nove razsežnosti.
nivampomo?i
25. 03. 2021 18.24
+9
Stipe bo Francisa Nagonnu.XD