Borilni športi

Nič ne bo od (velikega) dvoboja: Benn padel na doping testu

London, 07. 10. 2022 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V britanski prestolnici je bilo vse pripravljeno za veliki sobotni borilni večer, ko bi se morala v londonski O2 Areni v boksarskem dvoboju pomeriti rivala Conor Benn in Chris Eubank mlajši. Toda le 48 ur pred predvidenim začetkom borilnega spektakla je kot strela z jasnega udarila vest, da je bil do zdaj še neporaženi Benn (21-0) pozitiven na doping testu.

V krvi Conorja Benna so namreč zaznali prisotnost nedovoljene substance klomifen, ki se v zdravstvu uporablja za zdravljenje neplodnosti pri ženskah, ki nimajo ovulacije. 

Kljub neprijetnemu razkritju se Chris Eubank mlajši ni želel odpovedati dvoboju z (novim) dopinškim grešnikom, toda rdečo luč za izvedbo borbe je nemudoma prižgal Nadzorni odbor britanskega boksa. Eubankov tabor je šel še korak dlje in se posvetoval s strokovnjaki, ki so sicer potrdili, da Benn na podlagi svojih izvidov ne bi pridobil nikakršne prednosti. Tudi organizator dogodka z uglednim promotorjem Eddiejem Hearnom na čelu je s hitrim sodnim postopkom želel razveljaviti že (dokončno) sprejeto odločitev Nadzornega odbora. Hearn ni želel odlašati s preložitvijo, saj je bilo v igri veliko stvari. "Predstavljajte si, kaj vse prinese s seboj tako nepričakovana zadeva. V imenu celotne organizacije se opravičujem vsem kupcem vstopnic, ki so za ta konec tedna že rezervirali hotelske sobe. To se preprosto ni smelo zgoditi, a se na našo žalost je. Bomo videli, kako bo z nadomestnim datumom, saj bo treba najprej počakati na odločitev komisije o kazni za Conorja Benna," je v prvi izjavi za javnost dejal razočarani Hearn.       

Boksarski promotor Eddie Hearn ni skrival razočaranja po seznanitvi z novico, da je Conor Benn padel na doping testu.
Boksarski promotor Eddie Hearn ni skrival razočaranja po seznanitvi z novico, da je Conor Benn padel na doping testu. FOTO: AP

Da je razočaranje privržencev in privrženk vrhunskega boksa še večje, je poleg odpovedane glavne borbe sobotnega večera poskrbela še odpoved celotnega borilnega sporeda. Rivalstvo med Bennom in Eubankom mlajšim ima sicer precej dolgo brado, saj sta bila pred tremi desetletji velika rivala že njuna očeta, ki sta se med letoma 1990 in 1993 med seboj pomerila dvakrat. V prvem dvoboju je slavil Eubankov oče, medtem ko se je povratna borba končala z neodločenim izidom.  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

akize
07. 10. 2022 16.00
To moški uporabljajo po ciklu steroidov, da se hitreje začne njihova naravna produkcija...
olafur
07. 10. 2022 14.09
Kar veliko je športnikov, ki bi požrli tudi hudiča samo, da se zmaguje.