Borilni športi

Nič ne bo z junijskim spektaklom v Pulju: Joshua in Pulev 'na čakanju' do oktobra

London, 14. 05. 2020 23.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Anthony Joshua naslova svetovnega prvaka v supertežki kategoriji ne bo branil vsaj do oktobra, je dejal njegov zastopnik Eddie Hearn in s tem posredno zanikal, da bi se Britanec z izzivalcem Bolgarom Kubratom Pulevom 20. junija srečal v puljski Areni, za kar si je prizadeval hrvaški boksarski promotor s sedežem v Las Vegasu Orsat Zovko.

Dvoboj je bil napovedan za 20. junij na stadionu angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, a so spektakel morali odpovedati zaradi pandemije novega koronavirusa. Orsat Zovko je upal, da bi lahko dvoboj pripravil v Pulju, a junija zagotovo ne.

"Po vsem, kar se dogaja, težko napovem, kdaj bodo lahko na športnih prizoriščih znova prisotni tudi gledalci. Do oktobra zagotovo ne, upam pa, da vsaj do konca leta. Želimo si, da bi bil dvoboj čim prej, saj si ne želimo daljšega premora med obračuni," je za Daily Mail dejal zastopnik Anthonyja Joshue Eddie Hearn.

Anthony Joshua bo moral do morebitnega obračuna s Kubratom Pulevom počakati najmanj do oktobra.
Anthony Joshua bo moral do morebitnega obračuna s Kubratom Pulevom počakati najmanj do oktobra. FOTO: AP

Joshua si še naprej želi, da bi dvoboj bil v Veliki Britaniji, poleg Pulja pa so željo po organizaciji izrazili tudi v Savdski Arabiji, kjer je Britanec decembra premagal Andyja Ruiza mlajšega in osvojil naslov prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO.

Znana je tudi želja Tysona Furyja, svetovnega prvaka težke kategorije po verziji WBC, da se pomeri z rojakom. Deontayu Wilderju je celo pripravljen plačati, da se odreče pravici do povratnega dvoboja, kar bi utrlo pot do obračuna z Joshuo. Hearn je potrdil, da si tega želi tudi njegov varovanec, a ne verjame, da bi do njega prišlo prej kot v prihodnjem letu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marija4
15. 05. 2020 16.38
+3
tale joshua je pa res ena reva,ne upa boksat izven britanije in bucne podpore,upam da sploh pride kdaj do borbe z wilderjem da ga zbomba do konca