Borilni športi

Nič od 'revanše': Fury se je umaknil, Wilder proti Breazealeu?

New York, 27. 02. 2019 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
4

Boksarski privrženci bodo morali še nekoliko počakati na povratni dvoboj med svetovnim prvakom težke kategorije po različici WBC Deontayom Wilderjem in Tysonom Furyjem. Britanec naj bi si namreč pred 'revanšo' želel še eno borbo, 'bronasti bombarder' pa naj bi šampionski pas zdaj branil proti Dominicu Breazealeu.

Tyson Fury je v prvi borbi 'vstal od mrtvih'.
Tyson Fury je v prvi borbi 'vstal od mrtvih'. FOTO: AP
Organizatorji so za povratno borbo med Deontayom Wilderjem in Tysonom Furyjem prečrtali datum 18. maj in težko pričakovani spopad (predvidoma) prestavili na konec leta 2019. Iz tabora 30-letnega Britanca (27 zmag, brez poraza, ena neodločena borba) so namreč sporočili, da želi imeti Fury pred novim dvobojem z Američanom še eno borbo. Fury je sicer nedavno podpisal bogato pogodbo s televizijsko hišo ESPN, od katere bo za naslednjih pet borb prejel približno 100 milijonov evrov. "Skupaj s Frankom Warrenom so spoznali, da potrebuje ESPN, če želi postati zvezda v ZDA. Sedaj so del največje športne platforme. Zdaj se lahko bori s komerkoli in dobi pozornost. Celo Deaontay Wilder bi se moral tega veseliti. To kaže na resnost ESPN-ovega udejstvovanja v boksu. Priložnost so zagrabili z obema rokama. Ljudje, ki dobivajo procente od Wilderjevih zaslužkov, bi morali skakati od sreče. Ta dogovor bi mu moral zagotoviti še več plačljivih prenosov. Tako bo zaslužil še več. Če bo dovolil, da ga bo 'zvestoba do Showtimea' ovirala, je bedak. Moral bi gledati le, kako lahko zasluži največ," je za LA Times povedal glavni mož Top Ranka Bob Arum.

Wilder je sicer pogodbeno vezan na Showtime, kar bi utegnilo nekoliko zaplesti pogajanja za povratno borbo. Da je borba Wilder – Fury 2 'na čakanju' je potrdil tudi predsednik organizacije WBC Mauricio Sulaiman. "Borba med Deontayem Wilderjem in Tysonom Furyjem uradno ne bo naslednja. Dobili smo poročilo iz zadnjih pogovor. WBC prvak Wilder je potrdil, da si želi povratne borbe, Fury pa bi rad imel pred tem še eno borbo in je 'revanšo' prestavil na poznejši termin," je sporočil Sulaiman. S tem, da se je borba med Wilderjem in Furyjem premaknila na poznejši termin, poskušajo organizatorji še povečati zanimanje za ponovitev enega najbolj spektakularnih dvobojev leta 2018 ter s tem zagotoviti še bolj dobičkonosen spopad težkokategornikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wilder proti Breazealeju, Fury proti Parkerju?

Kaj torej preložitev borbe pomeni za oba borca? Wilder (40 zmag, brez poraza, ena neodločena borba) se bo skoraj zagotovo udaril z Dominicom Breazealeom. Američan, ki je v svoji karieri vknjižil 20 zmag in en poraz (premagal ga je le Anthony Joshua) je namreč obvezni izzivalec šampiona po različici WBC, zadnje tri borbe pa je dobil s predčasno prekinitvijo. Borba naj bi bila na sporedu prav na dan, ko bi se Wilder moral drugič pomeriti s Furyjem, torej 18. maja.

Wilder in Fury bi se utegnila drugič pomeriti še pred koncem leta 2019.
Wilder in Fury bi se utegnila drugič pomeriti še pred koncem leta 2019. FOTO: POP TV

Fury na drugi strani še ni tako blizu dokončnega dogovora za novo borbo, a strokovnjaki so prepričani, da bo naslednji tekmec britanskega hrusta Joshua Parker. Nekdanji svetovni prvak različice WBO je sicer niz dveh zaporednih porazov, izgubil je proti Joshuii in Dillianu Whyteu, prekinil s spektakularnim nokavtom proti Alexanderu Floresu. Dvoboj med Furyjem in Parkerjem ne bi smel biti prevelik zalogaj za organizatorje, saj tudi za promocijo Novozelandca delno skrbi Top Rank.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
02. 03. 2019 19.59
Krokop se je upokojil! Legenda!
a_e_96
28. 02. 2019 09.02
+4
Prav neverjetni so ti trije "vladarji" težke kategorije. Od borbe do borbe isti vzorec. Najprej takoj po borbi dretje v mikrofon kako pride na vrsto težko željeni spopad, katerega želimo gledalci ter, da se zdruzijo pasovi. Nato pa pozrejo svoje besede, se izmikanjo, ignororanjo itd. Samo, da se vrtijo milijoni kolikor dolgo se da. Ce za zabavo primerjamo težko kategorijo v zlatih časih boksa, ko je le ta imela prav tako tri vladarje. Ali, Frazier ter Foreman. Ali-Frazier 3 medsebojne borbe, Frazier-Foreman 2 ter Ali-Foreman 1. Casi ko je bilo ime pomembnejse od denarja. Zato pa so si ustvarili vecje ime kot si ga bodo ti novodobni zasluzkarji kadarkoli.
Bigbadjohn
27. 02. 2019 14.26
-6
Molil bom za Parkerja, da Knockoutira Furyja.
DvojniX
24. 03. 2019 07.17
+1