Borilni športi

Culcay do zmage proti Baraouju po deljeni sodniški odločitvi

Berlin, 28. 08. 2020 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., J.K.
Komentarji
1

V Berlinu sta se v petek udarila nemška boksarja Jack Culcay in Abass Baraou. Oba druži to, da čeprav zastopata Nemčijo, izvirata iz neevropskih okolij. Culcay je bil rojen v Ekvadorju, starši Baraoua pa prihajajo iz Toga. Zmage se je po deljeni sodniški odločitvi veselil Jack Culcay.

Jack Culcay je trenutni lastnik pasa polsrednje kategorije po različici WBO, ki ga je ubranil na zadnji borbi v isti dvorani, kot se bo boril v petek zvečer – v Havelstudiosu v Berlinu. Tedaj (12. junija letos) je po soglasni sodniški odločitvi ugnal francoskega boksarja Howarda Cospolita.

Tokrat sta se Culcay in Baraou borila v supervelterski kategoriji. Culcay, lastnik zlate olimpijske medalje, je precej bolj izkušen boksar, saj ima pri 34 letih med profesionalci za seboj že  32 borb (28 zmag, 4 poraze). Na drugi strani je Abass Baraou pri 25 letih precej manj izkušen. V izenačeni borbi so tokrat odločale malenkosti, zmage se je na koncu po deljeni odločitvi veselil Culcay (115-114,  115-113 za Culcaya in 116-113 za Baraouja). Tako kot v prvi borbi dneva so mnogi analitiki dvomili o poštenosti sodniške odločitve, saj je bil morda Baraou tokrat celo boljši nasprotnik. 

Gualtieri zadržal šampionski pas
V prvi borbi boksarskega večera v Berlinu, ki smo ga prenašali na VOYO, sta se Thomas Piccirillo in Vincenzo Gualtieri razšla z večinskim remijem, kar je pomenilo, da je boksar iz Wuppertala zadržal šampionski pas nemškega prvaka srednje kategorije. 

V nemškem obračunu z močnim pridihom Italije, je Gualtieri, ki je branil naslov, veljal za favorita, toda izzivalec Piccirillo je v prvih petih rundah odlično pariral rojaku iz Wuppertala. 26-letnik je tudi v nadaljevanju borbe nadzoroval potek dvoboja, a na koncu kljub očitni prevladi ostal brez zmage. Dolgo časa so sodniki preštevali glasove, nato pa sešteli dvakrat po 95:95 in enkrat 96:94, kar je pomenilo, da se je dvoboj zaključil z večinskim remijem. (Upravičeno) nezadovoljni Piccirillo je po razglasitvi za nekaj trenutkov celo protestno zapustil ring, a so ga trenerji znova spravili nazaj, da je športno oddal tudi izjavo po borbi. Gualtieri ostaja neporažen med profesionalci, a je 15 zmagam zdaj dodal prvi remi. 

Feigenbutz do medcelinskega pasu
V drugi borbi večera smo na VOYO v dvorani Havelstudios v Berlinu videli sila zanimiv obračun za prosti IBF medcelinski pas v srednji kategoriji. Pas si je prislužil Vincent Feigenbutz, ki je premagal Jamo Saidija po soglasni sodniški odločitvi in 12 rundah (dva sodnika sta dvoboj ocenila s 116:112, en pa z 118:111). 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
29. 08. 2020 08.29
+1
Občeval vas "lastnik pasa"- v slovenščini je to lastnik pasu.