Borilni športi

Nov incident neukrotljivega Jonesa: alkohol, vožnja, orožje ...

Ljubljana, 26. 03. 2020 22.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Združenih držav Amerike, kjer se iz ure v uro vse težje spopadajo s hitro širitvijo pandemije koronavirusa, prihaja zaskrbljujoča novica za vse ljubitelje sicer sijajnega MMA borca Jona Jonesa. Slednji je namreč znova prekršil tamkajšnje stroge zakone in se zaradi vožnje osebnega vozila pod vplivom alkohola ter nedovoljenega posedovanja strelnega orožja vnovič znašel za zapahi.

Izolacija očitno zelo slabo vpliva na aktualnega UFC svetovnega prvaka Jona Jonesa, ki je bil v noči na petek - natančneje okrog 1. ure po srednjeevropskem času - aretiran zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju in neprevidne uporabe strelskega orožja v svojem Albuequerqu.

To sila neprijetno novico je objavil dobro obveščeni spletni portal MMAFighting, ki je v vmesnem času že posodobil podatke in naknadno zapisal, da je bil omenjeni zvezdnik že spuščen na svobodo, kjer pa bo za svoj že tretji enak prestopek v zadnjih letih počakal na nadaljnji postopek sodnih oblasti. Kot rečeno, je lokalna policija ob 1. uri zjutraj prejela prijavo o streljanju. Ko so možje postave prispeli na teren, so za volanom našli vidno okajenega Jonesa, ki je sprva trdil, da o strelih iz prepovedanega orožja ne ve ničesar. Ko je policija izvedla test alkoholiziranosti in obenem pod voznikovim sedežem našla še črni revolver, so bili izpolnjeni vsi pogoji za odvzem Jonesove prostosti.

Policijski zapisnik ob aretaciji MMA zvezdnika Jona Jonesa zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
Policijski zapisnik ob aretaciji MMA zvezdnika Jona Jonesa zaradi vožnje pod vplivom alkohola. FOTO: 24ur.com

Odprta steklenica žgane pojače
Test je pokazal, da ima 32-letnik v svoji krvi več kot dvakratnik dovoljene vrednosti alkohola, hkrati pa je na sovoznikovem sedežu najdena še odprta steklenica žgane pijače. Da bodo stvari za neodgovornega Jonesa še dodatno otežene, pa je policija na kraju dogodka ugotovila, da je bilo vozilo nezavarovano, za kar je v ZDA prav tako zagrožena kazen.  

Kakorkoli, glede na to, da je to le eden v nizu podobnih incidentov Jona Jonesa v javnosti - prvič mu je bila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeta prostost pred osmimi leti, kasneje pa še zaradi povzročitve prometne nesreče - se postavlja vprašanje, kako se bo celotna stvar razpletla. 

UFC organizacija na čelu z njenim predsednikom Dano Whitom do tega trenutka še ni komentirala neljubega dogodka svojega člana. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice cvetijo
27. 03. 2020 10.00
-4