Borilni športi

Nova strupena puščica Wilderja: Moja dvoletna hči udari močneje kot Fury

New York, 19. 02. 2020 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna bo zaznamoval tudi težko pričakovan obračun med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem. Borca že pred vstopom v ring razgrevata ozračje, tokrat je spet udaril Američan, ki je Britančeve udarce primerjal z dvoletnikom. O moči Furyjevih udarcev se lahko prepričate v noči na nedeljo, ob 3.uri zjutraj na VOYO.

Več videovsebin
  • Prihod Furyja in Wilderja v Las Vegas
    02:22
    Prihod Furyja in Wilderja v Las Vegas
  • Iz 24UR: Nokavterski šov
    02:10
    Iz 24UR: Nokavterski šov

Še nekaj dni nas loči od revanše med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem, ki bo okronala novega/starega prvaka težke kategorije po verziji WBC. Prvi zmenek se je končal brez zmagovalca, po letu dni besednih bitk, pa se bodo njune poti končno spet križale v ringu. 

Fury je nedavno izjavil, da za zmago potrebuje nokavt, sicer bi spet lahko bil žrtev kontroverzne sodniške odločitve. Wilder mu ni ostal dolžan.

Obračun decembra 2018 se je, po za mnoge kontroverzni sodniški odločitvi, končal brez zmagovalca.
Obračun decembra 2018 se je, po za mnoge kontroverzni sodniški odločitvi, končal brez zmagovalca. FOTO: AP

"Kot sem že dejal, Fury ima namesto pesti blazine. Prav zato sem lahko še naprej stopnjeval svoj pritisk. Vsi dobro vemo, da Fury ne zna udariti. Številne ne lažejo, moja dvoletna hči udari močneje kot on. Ne verjamem njegovim besedam. Ničesar ne prepuščam naključju. Borci morajo imeti svoje strategije in taktike za borbo. Včasih moraš znati manipulirati z ljudmi. Skuša jih prepričati v nekaj, čemur še sam ne verjame," je prepričan ameriški boksar, ki želi s svojimi dosežki preseči največje boksarske legende. Z zmago proti Furyju bi že enajstič uspel ubraniti pas WBC pred izzivalcem, njegovemu idolu Muhammadu Aliju je to uspelo desetkrat. 

"V boks sem vstopil zato, da bi zaslužil nekaj dolarjev za svojo hčerko. Nikoli nisem razmišljal o tem, da bi postal svetovni prvak in da me bodo povezovali s slovitim Alijem. Ko z brutalnim nokavtom porazim Furyja se bom podal naprej, na pot osvajanja novih rekordov in uspehov," je o svojih planih spregovoril Wilder. 

Deontay Wilder je Furyjevo napoved o nokavtu v drugi rundi označil za smešno.
Deontay Wilder je Furyjevo napoved o nokavtu v drugi rundi označil za smešno. FOTO: AP

Prihod v mesto zabave

V torek sta se oba borca predstavila lasvegaškemu občinstvu. Wilder, ki je nastanjen suiti hotela MGM Grand, je prišel v spremstvu boljše polovice. 

"To je dober primer tega, da če se ljudje združijo, lahko pride do najboljših borb. Le tako bomo resnično videli, kdo je najboljši v težki kategoriji," je dejal Američan in se ob tem obregnil ob izmikajočo se borbo z Anthonyjem Joshuo

Fury se je na 'predstavitev' pripeljal v Ferarriju, obračun z Wilderjem pa je označil za največjo borbo težke kategorije po 'spopadu stoletja' med Alijem in Joeom Frazierjem

"To je največja borba v težki kategoriji zadnjih petdesetih let. Na tehtnici je veliko. Oba lahko marsikaj izgubiva, pridobili bodo le gledalci. Naj zmaga najboljši," je dejal Fury in za konec še enkrat obljubil nokavt v drugi rundi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snajpag
20. 02. 2020 09.24
Pa te je vseeno premagal v prvem dvoboju. Zanimivo...
ropi fast
20. 02. 2020 08.06
+1
kdaj bo priblizno glavni fight? okol 5,6 zjutraj v nedeljo?
Maximus
19. 02. 2020 17.19
-3
Zato si z zadnjimi močmi, veliko sreče in še večjim olajšanjem dočakal konec prvega dvoboja. No očitno ima hčerka ubijalski udarec.
marston
19. 02. 2020 16.34
+12
Upam na zmago Furyja. Zasluži si, že prejšnjič je bil za odtenek boljši. Wilder ima surovo moč, a brez pravega znanja. Če bo čista, odprta borba bo zelo zanimiva.
AnthonyfJoshua
19. 02. 2020 15.35
+19
Tipični ameriški nakladač. "I'm the best". Pa človek božji s kom si se ti boril od top 10 borcev? Ajd s Furyjem pa se to se lahko debatira, če je res Zmagu. Dej se bori proti najboljšim pa dokazi da si najboljši. Maš Whyta, k že skor 3 leta zavračas borbo z njim. Pa pustimo Joshuo iz te zgodbe. Maš povetkina, chisora, parker , usyk, ruiz, rivas tud ni slab, hrgovic, pa še se jih najde.
bikoborec69
19. 02. 2020 15.32
-8
HUSO BOSS
19. 02. 2020 15.29
+1
Naj ga že spravi v predčasno penzijo