Borilni športi

Amanda Nunes: Nasmešek med borbo? Vse mi je uspevalo, zato ...

Las Vegas, 08. 06. 2020 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilska borka Amanda Nunes je z dominantno predstavo ubranila šampionski pas UFC v peresni kategoriji. Obenem se je zapisala v zgodovino kot prva športnica, ki je v dveh različnih težnostnih kategorijah ubranila naslov prvakinje. Kanadčanka Felicia Spencer ji ni bila kos, a je imela za razliko od nekaterih drugih borcev srečo, da je kletko zapustila le okrvavljena. Vse borbe UFC spektakla si lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO.

Glavna borba UFC-ja 250 je bila od samega začetka igra levinje z mišjo. Brazilka Amanda Nunes, ki se jo je zaradi krvoločnosti v kletki prijel vzdevek levinja, je Kanadčanko Felicio Spencer kaznovala vseh pet rund. Če je ni udarila, jo je utrujala v bori na tleh. Kanadčanka je bila vedno bolj okrvavljena, Brazilka pa po 25 minutah vesela kot otrok. Kot najboljša vseh časov je spisala novo poglavje zgodovine UFC. Kot prva je ubranila lovoriko v dveh kategorijah. "To je bil moj cilj, da ubranim svoja šampionska pasova in to hkrati. Ubranila sem oba pasu, sem med najboljšimi na svetu." Brazilka je zrušila še en stereotip, da ženske v borilni kletki nimajo kaj iskati. Kaj šele biti večkratne prvakinje. Njeni udarci se lahko kosajo s tistimi, ki jih premorejo predstavniki močnejšega spola. Novinarji so jo po dobljeni bitki v Las Vegasu spraševali, zakaj je imela večji del dvoboja z Američanko nasmešek na ustih. "Prosim, da me razumete in mi verjamete, da nisem želela biti nespoštljiva do tekmice. Daleč od tega. izjemno se je borila in zaslužila je vseh pet rund. Jaz pa moram ob tem priznati, da sem načrtovala borbo petih rund. Želela sem vedeti, kako dobro sem pripravljena za borbo, ki traja 25 minut. In to proti trdi nasprotnice, verjetno najtežji sploh." 

Amanda Nunes
Amanda Nunes FOTO: AP

O nasmešku na obrazu pa ... "Bil je spontan. Nikakor ne zaigran. Smejalo se mi je, ker sem ugotovila, da smo se fantastično pripravili na borbo in sem uspela v oktagonu uresničiti ves načrt. Vse kar sem si zamislila pred dvobojem, mi je uspevalo. Zato nasmešek na licih." O prihodnosti pa ni želela preveč govoriti. Na vidiku ni novih izzivov. Zaenkrat. "Vzela si bom daljšo tekmovalno pavzo. Potrebujem to. Moram ugotoviti, v kako dobrem stanju je moje telo. Malce se bojim za noge, obremenjene so in tudi pošteno iztrošene. Ves čas me bolijo, a jaz ne vem zakaj. Moram ugotoviti. Čez približno tri mesece bo družina bogatejša za novega člana. Komaj čakam, da bom mama. Veliko priprav je pred mano, a uživam v vsakem trenutku. Moje življenje je trenutno kot iz sanj."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rokfeler
08. 06. 2020 16.19
+4
"Čez približno tri mesece bo družina bogatejša za novega člana. Komaj čakam, da bom mama." Kaj potem je v 6 mesecu nosečnosti?
klokcar
08. 06. 2020 18.10
+4
lezbijka je in žena bo rodila :) oče verjetno nebo haha
Devilz Pff
08. 06. 2020 15.49
+5
banda raje povejte zakaj se na voyo ne da videt borb?!Čemu plačujemo naročnino?
Baletka
09. 06. 2020 10.43
+2
ni ažurnosi, boli jih kita.. sem jim že večkrat pisal