Borilni športi

Nurmagomedov spoštuje Poirierja in mu sporoča: Samo eden je pravi prvak

Sankt-Peterburg, 21. 04. 2019 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od povabljencev na prireditvi UFC Fight Night 149 v ruskem Sankt-Peterburgu je bil tudi svetovni prvak lahke kategorije Khabib Nurmagomedov, ki še vedno čaka na zaključek suspenza od lanskega oktobra po razvpitem obračunu s kontroverznim Ircem Conorjem McGregorjem. Dagestanec je nekaj besed spregovoril o začasnem prvaku Dustinu Poirierju, s katerim bi se lahko spopadla v začetku septembra.

V kratkem pogovoru z novinarko ESPN-a Megan Olivi je Khabib Nurmagomedov nekaj besed namenil tudi začasnemu UFC svetovnemu prvaku lahke kategorije Dustinu Poirierju, s katerim bi se lahko srečala v oktagonu po preteku Dagestančevega suspenza.

Nurmagomedov ne skriva navdušenja nad napredkom svojega (morebitnega) naslednjega nasprotnika, a mu obenem sporoča, da je lahko le eden od njiju pravi svetovni prvak. "Poirier napreduje z velikimi koraki. Iskreno, pričakoval sem, da bo v zadnjem dvoboju slavil Max Holloway, toda Dustin (Poirier, op. p.) je ubral pravo strategijo in s pogumno borbo zasluženo zmagal. Menim, da si je zaslužil priložnost boriti se proti meni. On je začasni svetovni prvak, jaz pa tisti pravi, zato delamo vse, kar je v naših močeh, da do najinega dvoboja naposled tudi pride," je med drugim dejal izjemni Dagestanec, ki ga v dozdajšnjih 27 profesionalnih borbah nihče še ni uspel spraviti v kozji rog. 

Khabib Nurmagomedov napoveduje, da se v morebitnem obračunu z Dustinom Poirierjem slednjemu ne obeta nič dobrega.
Khabib Nurmagomedov napoveduje, da se v morebitnem obračunu z Dustinom Poirierjem slednjemu ne obeta nič dobrega. FOTO: AP
"Poirierja spoštujem kot človeka in borca, toda ko sva v oktagonu, ga moram uničiti podobno, kot sem ostale borce. Upam, da do najine borbe na koncu le pride in da bodo najini privrženci lahko uživali v edinstvene borilnem spektaklu," je še pristavil Nurmagomedov, ki bi se mu želja lahko uresničila letošnjega septembra, ko mu tudi uradno poteče 11-mesečni suspenz. Borba s Poirierjem nima določenega datuma, toda v UFC organizaciji že pripravljajo promocijo za dogodek UFC 241, ki bo na sporedu 7. septembra v Abu Dabiju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.