Borilni športi

Obeta se nova poslastica: Nurmagomedov že izdal ime naslednjega nasprotnika

Las Vegas, 12. 06. 2020 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aktualni svetovni UFC prvak v lahki kategoriji Khabib Nurmagomedov bo v začetku jeseni (najverjetneje) v Abu Dabiju branil šampionski pas proti začasnemu prvaku Justinu Gaethjeju, ki si je to pravico priboril z zadnjo zmago proti Tonyju Fergusonu. Ne gre dvomiti, da nas čaka nova borilna poslastica.

Mnogi ljubitelji mešanih borilnih veščin so bili sicer presenečeni nad načinom razkritja imena naslednjega Dagestančevega nasprotnika, ki ga je Khabib Nurmagomedov izdal kar v videu na Instagramovem profilu.

Ni skrivnost, da med Nurmagomedovom in Justinom Gaethjejem vlada veliko vzajemno spoštovanje, toda 15. septembra, ko naj bi šlo zares (borba še ni uradno potrjena, op. p.), bo prijateljstvo med omenjenima borcema vsaj za nekaj časa potisnjeno v ozadje. Ni odveč opozoriti, da imata aktualni svetovni in začasni UFC prvak lahke kategorije istega zastopnika Alija Abdelaziza, ki bo v zaključku pogajanj storil vse, da do dvoboja med njegovima varovancema v začetku jeseni dejansko pride.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gaethje si glede na prikazano v zadnjem obdobju, še posebej pa po impresivni zmagi nad Fergusonom, več kot zasluži priložnost za naslov prvaka. O tem ne dvomi niti Nurmagomedov, ki se bo za novo zmago v karieri in posledično ubranitev šampionskega pasu moral krvavo potruditi.   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NB777
13. 06. 2020 21.55
-1
Gaethje je imel veliko sreco na koncu 2 runde saj bi ga definitivno Ferguson knockautiral ampak ga je v knock downu resil zvonec. Definitivno bo zanimiv dvoboj ampak Ferguson in Gaethje sta bila zelo slabo telesno pripravljena vseeno bi dal prednost prvaku.
MaldiniSLO
12. 06. 2020 13.26
+6
Ce Gaethje lahko prepreci Khabibov takedown potem ima ogromne moznosti
Nobody75
12. 06. 2020 11.46
+19
Hm ne vem če je res tole kej naštimano. Gaethje je pokazal zavidljivo formo proti Fergusonu. Udarce ima bombaške. Problem je seveda spet kaj se bo dogajalo na tleh.
ziggi1
12. 06. 2020 12.09
-9
ja itak ni bo casa za pripravo. ce bi bil ferguson pripravljen bi ga raztrgal. tako bo pa nurmagomedov pojedu za malco tega otroka
alotafagina
12. 06. 2020 12.40
+9
Justin je bil 2xstate champ v wrestlingu tko da ma podlago pa v parih fajtih se vid da je lahk pošast ma tleh z komovci... edin problem je njehova steklena brada. Sicer pa oba izjemna borca z srcom
KungFuPanda
12. 06. 2020 12.52
+6
Po moje Gaethje nima takk steklene brade, ampak se je v preteklosti nespametno spuščal v brawle in pokasiral preveč škode. Tako si tudi sam škodi. Je pa menda postal bolj preračunljiv. Ker meni recimo Diega Sancheza ni za gledat, ker ne pokaže znanja in spretnosti, ampak samo svoj pogum (beri neumnost). Bolj mi je zanimiva izvedba strategije in izkoriščanje nasprotnikovih pomqnjkljjvosti, kot pa nabijanje vsepovprek.
KungFuPanda
12. 06. 2020 12.57
+0
za pripravo pa sta oba imela enako časa, tako Fergusson, kot Gaethje. Ni to taki, da je Gaethje vedel za gajt dva meseca prej jn se je pripravljal. Fajt se je prestavil za tri tedne naprej in takrat sta že vedela oba. Fergusson je bil že pripravljen na izgubo teže, Gaethje pa je moral to narediti na hitro, kar je dosti težje, zato "short notice" argument ne zdrži, oziroma je celo bolj v prid borcu, ki sprejme "short notice" borbo, kot pa tisti, ki ima "full camp".
Nobody75
12. 06. 2020 13.19
+5
Ja res je Justin ima dobro podlago tut za na tleh, ampak problem je da ma na drugo strani žvau ki se je metala z grizliji:) Vseeno navijam za njega in čakam na backflip na koncu fajta:)
ziggi1
12. 06. 2020 11.28
-23
nastimani fajti