Borilni športi

Sedem medalj in ekipni pokal v Rimu za predstavnike ljubljanske šole brazilskega jiu-jitsa

Rim, 27. 03. 2018 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki ljubljanske šole brazilskega jiu-jitsa Gracie Barra Ljubljana so minuli vikend v Rimu na tekmi največje tekmovalne organizacije IBJJF zabeležili številne uspehe. Začelo se je z odličji Veronike Kuzmić in Felixa Škrijelja, zaključilo pa z izjemnim uspehom Nejca Hodnika.

Felix Škrijelj (levo) je z Rima prišel s srebrom.
Felix Škrijelj (levo) je z Rima prišel s srebrom. FOTO: 24ur.com

Že prvi dan mednarodnega odprtega prvenstva IBJJF v Rimu sta se do odličij dokopala Felix Škrijelj in Veronika Kuzmić. Škrijelj je v ultratežki kategoriji (100,5 + kg s kimonom) med modrimi pasovi veteranske kategorije "Master 2" po zelo napeti in tesni borbi stopil na drugo stopničko ter s seboj odnesel srebro. Kuzmićeva je kot edina odrasla ženska predstavnica v lahki kategoriji "Adult" (do 64 kg skupaj s kimonom) osvojila 1. mesto, nakar je še v absolutni kategoriji osvojila 3. mesto in tako že prvi dan odnesla eno zlato ter eno bronasto medaljo za svoj klub.

Drugi in tretji dan je potekalo evropsko prvenstvo brez kimona ("No-Gi"), tu pa je velik uspeh zabeležil Nejc Hodnik. Kot prvi Slovenec v zgodovini IBJJF je postal evropski prvak v odrasli kategoriji "Adult" (18+ let). In to celo dvakratni. 

Nejc je v srednji težnostni kategoriji (do 79,5 kg) modrih pasov, vseh svojih pet borb zaključil predčasno, tako da je nasprotnike prisilil v predajo in to v skoraj nemogočem skupnem času, ki je bil manj kot šest minut za vseh pet borb skupaj. Za piko na i je Nejc preizkusil svoje znanje tudi v absolutni kategoriji, kjer je vse svoje štiri borbe prav tako zaključil predčasno, kar ga je okronalo z dvojnim evropskim zlatom in neverjetnimi devetimi predčasnimi zaključki v devetih borbah.

Za še slajše potovanje ljubljanskega kluba v domovino je Veronika Kuzmić v lahki kategoriji "Adult" (do 61,5 kg) osvojila 2. mesto, kar ji je na njeni prvi tekmi brez kimona v življenju prineslo evropsko srebro. Carlos Maia, glavni inštruktor ljubljanskega kluba, je tokrat s seboj vzel evropski bron, kar je skupno število odličij dvignilo na sedem medalj in en ekipni pokal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.