Borilni športi

Oliveira in Poirier spoštljiva, šov ukradla Garbrandt in O'Malley

Las Vegas, 10. 12. 2021 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
8

Borci, ki se bodo pomerili na spektaklu UFC 269 v Las Vegasu, so opravili še zadnjo medijsko konferenco, na kateri pa sta bila Charles Oliveira in Dustin Poirier, ki se bosta pomerila v glavni borbi večera, tokrat v stranski vlogi. Šov sta z besednim obračunavanjem namreč ukradla Cody Garbrandt in Sean O'Malley, ki sta si imela veliko za povedati, vroče pa je bilo tudi med prvakinjo Amando Nunes in izzivalko Julianno Peño.

Med aktualnim prvakom lahke kategorije Charlesom Oliveiro in prvim izzivalcem Dustinom Poirierjem tudi na novinarski konferenci, kjer so za dodatno vzdušje poskrbeli tudi navijači, ni počilo. Brazilec in Američan še vedno spoštujeta drug drugega in predvsem njuno pot do vrha, sta pa oba prepričana, da sta najboljša lahkokategornika in da bosta kletko zapustila s šampionskim pasom.

UFC 269: Oliveira vs Poirier

"V veliko čast mi je biti tukaj, sedeti ob najboljši borki vseh časov (Amandi Nunes op. a.). Pot do sem (naslova prvaka op. a.) je bila dolga, ampak več, kot zaslužil sem si, da sem danes tukaj. Vem, kako pomembno je, da obraniš naslov prvaka, Dustin je trdoživ borec, ampak tudi jaz sem in videli ste, koliko lahko prenesem v oktagonu. Ne obremenjujem se s tem, kaj bo delal Dustin v borbi, ampak se osredotočam na to, kaj bom počel jaz," je dejal prvak UFC-jeve lahke kategorije, ki je prepričan, da bo nadaljeval z zmagovalno serijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno meni tudi Poirier, ki je imel že pred dobrimi dvema letoma priložnost postati nesporni prvak UFC-jeve lahke kategorije, a je bil Habib Nurmagomedov takrat prevelika ovira zanj: "Če od takrat ne bi napredoval, potem sem izgubil dve leti. Ampak jih nisem, mislim, da sem boljši borec v vseh pogledih, predvsem pa mentalno, kar me je takrat najverjetneje stalo zmage," se je zadnjega poraza v karieri spomnil 32-letnik. "V tem obdobju sem se naučil ogromno o sebi in za vse, kar mi je šport dal, sem hvaležen, ampak biti svetovni prvak je nekaj, kar ostane za vedno in o tem razmišljam vsak večer preden zaspim. Tako, da si lahko predstavljate, koliko mi ta borba pomeni," je Poirier povedal o izjemni priložnosti in o tekmecu dodal še: "Charles je kompleten borec, težko ga je primerjati z ostalimi. Na tleh je zagotovo najnevarnejši borec ne le v kategoriji, v celotni organizaciji, ampak na vse smo se dobro pripravili na treningih."

Amanda Nunes ima v lasti tako pas bantamske kot tudi peresne kategorije
Amanda Nunes ima v lasti tako pas bantamske kot tudi peresne kategorije FOTO: AP

Polna samozavesti je bila tudi prvakinja ženske bantamske in peresne kategorije Amanda Nunes. Čigar neporaženost traja že sedem let: "Samo ostra moram ostati in to je vse. Njen stil borbe sem videla že neštetokrat. Če si pogledate borbo njene najboljše prijateljice Mieshe Tate boste videli, da sta punci praktično isti borki, tako da to sem že videla in ne more me presenetiti."

Njena nasprotnica Julianna Peña se z vlogo izrazite nefavoritinje ne obremenjuje, goji pa zamero do Nunesove že pet let: "Naj govori, kar pač govori, mene ne moti, to je le del igre. Na svojo priložnost čakam že dolgo časa, od UFC 200 če smo natančni, ko je Amanda premagala Miesho in nato rekla, da se bo borila z mano, a je raje dala prednost Rondi Rousey, ki je še vedno čutila nokavt Holmove. Namesto zmagovalke si je zbrala poraženko, tako kot  to dela ves čas," je Venezuelka očitala Nunesovi, na kar se je prvakinja ostro odzvala in izzivalko označila za lažnjivko. "Lahko govoriš, kar hočeš, ampak rekla si, da se boš borila z mano in se nato nisi, tako da vemo, kdo je tu lažnivec." je vztrajala Peña, ki je nasprotnici očitala, da se jo je ustrašila, ker je takrat gladko odpravila zadnjo borko, ki je Nunesovi prizadejala poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za zabavo in navdušenje zbranega občinstva pa sta najbolje poskrbela borca, ki se na prihajajočem spektaklu sploh ne bosta pomerila med seboj. Govora je o bivšem prvaku bantamske kategorije Codyju Garbrandtu in vzhajajoči mma zvezdi Seanu O'Malleyu, ki sta si imela veliko za povedati.

"Poslušajte, tale tip počne, kar počne, se oblači, kot se oblači, in ima frizuro, kakršno pač ima, a jutri bo imel povsem drugačne probleme, saj je Raulian precej boljši borec kot vsi, s katerimi se je boril do sedaj," je na novinarsko vprašanje, kaj meni o O'Malleyu odgovoril Garbrandt, a je 27-letni Američan to vzel osebno in odgovoril: "To govori nekdo, ki je od leta 2017 zmagal le eno borbo."

Med borcema se je vnel besedni boj, ko pa sta si vročekrvneža želela stopiti blizu in zazreti iz oči v oči so ju ustavili varnostniki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Charles Oliveira – Dustin Poirier (Oliveira brani naslov prvaka)

Ženska bantamska kategorija: Amanda Nunes – Julianna Peña (Nunesova brani naslov prvakinje)

Velterska kategorija: Geoff Neal – Santiago Ponzinibbio

Mušja kategorija: Kai Kara-France – Cody Garbrandt

Bantamska kategorija: Raulian Paiva – Sean O'Malley

UFC 269: Oliveira vs Poirier
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kajpavzdevek
10. 12. 2021 16.51
-3
Bedn šport če se reče temu sploh šport pa bedno to napravljenje teh zaigranih pogledov. Potem pa vidiš te nastopače v živo pa crkneš od smeha ko vidiš te palčke visoke 165 cm z 60 kilami. Če mu da moja baba rodvajlerka brco v rit ga odplahne
seloveroni
10. 12. 2021 19.02
+1
ti palcki ti pomecejo celo familijo kker se jim spase
nivampomo?i
10. 12. 2021 15.46
+0
Tole je dec, pa naj reče kdo če da ni.Tud če nima "opreme".Ima več testosterona kot 99% moških.
MucaNeGrize
10. 12. 2021 15.26
-1
tole nos na nos je otročje ...kot vsa fama pred boji....
GAYPROPAGANDA
10. 12. 2021 15.46
+0
Rossoner88
10. 12. 2021 15.50
+1
To je biznis... Marsiker borec si je s trashtalkom dvignil zanimanje... S tem pa tud ceno
Pablo1119
10. 12. 2021 15.19
+5
Sean O'Malley mi je vedno bolj ušeč :D
StAnalitik
10. 12. 2021 18.15
+2