Borilni športi

Nov dvoboj Mayweather-Pacquiao, zaenkrat le na družbenih omrežjih

New York, Manila, 24. 07. 2019 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji boksarski šampion Floyd Mayweather Jr. je s posmehovanjem Mannyju Pacquiau na družbenih omrežjih še dodatno razgrel strasti in podžgal govorice, ki omenjajo morebiten ponoven spopad s filipinskim borcem. Ta je nedavno slavil odmevno zmago nad Keithom Thurmanom in si nadel pas po verziji WBA, a Mayweatherja ni navdušil.

Pacquiao (desno) je pred kratkim premagal Keitha Thurmana, dvoboj pa si je ogledal tudi Mayweather Jr.
Pacquiao (desno) je pred kratkim premagal Keitha Thurmana, dvoboj pa si je ogledal tudi Mayweather Jr. FOTO: AP

Floyd Mayweather Jr. se je s kritičnimi opazkami lotil Mannyja Pacquiaa, potem ko je legendarni 40-letni Filipinec spisal izjemno zgodbo z zmago nad Keithom Thurmanom, ki mu je po deljeni sodniški odločitvi prinesla pas po verziji WBA v velterski kategoriji. Pacquiao, ki mu je Mayweather Jr. po enotni sodniški odločitvi leta 2015 prizadejal najodmevnejši poraz v karieri, staremu rivalu ni ostal dolžan, privrženci boksa pa so vse skupaj dojeli zgolj kot "oglas" za očitno neizogiben poslovilni obračun dveh legend tega športa.

"Celotna zapuščina in kariera tega moža sta bili zgrajeni s povezovanjem z mojim imenom. Naj bo ime tistega moža pomembno samo po sebi," je med drugim na družbenih omrežjih zapisal Mayweather Jr. in ni bilo dolgo, ko je Pacquiao spisal odgovor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Če želiš spet postati pomemben ...'
"Prideš na mojo borbo in nato uporabiš moje ime v objavi, a naj bi bil jaz tisti, ki poskuša ostati pomemben? Če želiš spet postati pomemben ... #MayPac2," se je glasilo jasno sporočilo Pacquiaa, ki je po porazu z Mayweatherjem Jr. sicer trdil, da zaradi poškodbe rame ni bil stoodstoten.

Zgodaj zjutraj v sredo se je njun spletni spopad še zaostril, dve leti starejši Mayweather Jr. je prek Instagrama zatrdil, da je v bistvu že nekaj časa Pacquiaov šef, ker Filipinca kot promotor ne zastopa več Bob Arum, zato naj bi bili podjetji Mayweather Promotions in PBC Events tisti, ki skrbita za njegove tekmece oziroma borbe.

"Če potegnemo črto, jaz zaslužim več denarja kot ti: premagal sem te, nato sem s tabo še podpisal pogodbo! Na tvoji borbi sem bil le zato, da bi te nadziral, mojega zaposlenega, tako kot bi to storil vsak pravi ŠEF. Zaslužil si 10 milijonov dolarjev (8,97 milijona evrov, op. a.) za 12 rund, jaz pa sem ravno zaslužil devet milijonov dolarjev (8,07 milijona evrov, op. a.) za manj kot 3 minute igračkanja na ekshibiciji z dostavljavcem pic!  Premagal sem te psihično, telesno in finančno!"

Že dvakrat iz pokoja
Nato je sledil še en odgovor Pacquiaa, tokrat prek Twitterja: "Oprosti mi, Floyd, tvojega imena ni bilo na nobeni od mojih pogodb s PBC. A če bi rad bil na naslednji, jo bom sestavil in ti jo poslal. #Ponarejendenar."

Leta 2015 je njun prvi obračun postavil rekord, saj je za ogled samo prek spleta plačalo kar 4,6 milijona različnih uporabnikov, sicer pa privržencev boksa s predstavo v ringu nista najbolj navdušila. Mayweather Jr. morebiten drugi dvoboj omenja vse od lanskega septembra, ko je objavil, da se "vrača za borbo z Mannyjem Pacquiaom".

Ameriški zvezdnik je sicer že dvakrat prekinil športni pokoj za dve izjemno donosni borbi: najprej z zdaj že nekdanjim prvim obrazom organizacije UFC Conorjem McGregorjem, nato pa še z japonskim kickbokserjem Tenšinom Nasukavo, ki ga je v enem od zgoraj omenjenih zapisov Američan očitno označil za "dostavljavca pic".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
25. 07. 2019 09.14
-1
Floyd bo vedno le bolsar,Manny pa je politik in clovek na mestu.
kebbab
24. 07. 2019 19.30
+3
A to bi rad še eden umrl.
StAnalitik
24. 07. 2019 18.54
+3
Floyd sedaj pa pogum na plabo in z Conorjem še eno rundo v njegovem okolju.
Rookoko
24. 07. 2019 18.24
+5
Zakaj so izidi dirke po Franciji n pod boksom?