Borilni športi

Pacquiao v ringu 'utišal' Bronerja, ki je bil (spet) glasen le z besedami

Las Vegas, 20. 01. 2019 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao se je zmagovito vrnil na ameriška tla in v borbi za naslov v velterski kategoriji brez večjih težav opravil z Američanom Adrienom Bronerjem. Ta je po koncu zadnje runde povsem nerazumljivo glasno proslavljal zmago, nato pa po soglasni sodniški odločitvi v korist Filipinca jezo (spet) stresel pred mikrofonom.

Manny Pacquiao je v prvi borbi na ameriških tleh po letu 2016 in prvič kot 40-letnik po soglasni odločitvi premagal Adriena Bronerja. Boksarski veteran je dokazal, da mu enajst let mlajši izzivalec v dvorani MGM Grand v Las Vegasu ni kos v nobenem pogledu. Ubranil je pas verzije WBA v velterski kategoriji in z agresivnim ter hitrim boksanjem povsem deklasiral jezičnega tekmeca, ki je zaman čakal na kakšen protinapad in proti Filipincu ni poslal praktično nobenega "resnega" udarca.

Po borbi je bilo morda še bolj zanimivo kot med samim obračunom, saj so v prvem intervjuju Pacquiaa vprašali, ali se je pripravljen spopasti z nepremaganim Floydom Mayweatherjem mlajšim, ki je sedel ob ringu in se s filipinskim senatorjem pogovarjal v njegovi slačilnici že pred borbo.

Pacquiao (desno) je bil več kot zaslužen zmagovalec borbe proti Bronerju (levo).
Pacquiao (desno) je bil več kot zaslužen zmagovalec borbe proti Bronerju (levo). FOTO: AP

'Naj se Mayweather vrne v ring'
"Ne vidim ga ... Recite mu, naj se vrne v ring in spopadla se bova. Pripravljen sem se spet boriti s Floydom Mayweatherjem, če se je pripravljen vrniti v boks," je o borcu, ki mu je zadal najtežji poraz v karieri, v mikrofon Showtima povedal Pacquiao, Mayweather pa se na pozive, da pokima, če je pripravljen odgovoriti na izziv, ni odzval. Broner je medtem komaj čakal, da mu pod nos pomolijo mikrofon, saj je bil očitno prepričan, da je storil dovolj za zmago. Po koncu zadnje runde je celo skočil na vrvi in slavil kot zmagovalec.

"Premagal sem ga!" je ob negodovanju občinstva in celo precej glasnemu smejanju zakričal Broner, ki so ga zaradi preklinjanja že takoj opozorili, da bo pogovora, če bo nadaljeval v tem slogu, hitro konec. "Vsi zunaj vedo, da sem ga premagal. Nadziral sem borbo. Ni ga bilo. Večkrat sem ga zadel," je kar vrelo iz poraženca.

Zagrozil tudi Jimu Grayu
"Premagal sem ga. Naj vsi vedo, da se zahvaljujem vsej soseski, ki je nocoj prišla sem, rad vas imam. To sem storil za mojo sosesko in vsi veste, da sem tega fanta premagal. Spet poskušajo priti do denarja s Pacquiaom in Floydom, naj jim bo. To me ne skrbi, še vedno sem isti 'črnuh', na vrhu! Cincinnati, na noge! West Side!" je dodal, pogovor pa se je končal z grožnjo gospodu z mikrofonom, Jimu Grayu, ki mu je zabrusil, da je morda njegov izkupiček v zadnjih sedmih borbah 3-3-1, a da bi bil, če bi se pomerila onadva, izid 7-0.

"To ne bi pomenilo veliko. To je konec tega intervjuja in vso srečo v prihodnje," mu je žogico vrnil Gray.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

f***yeah!
20. 01. 2019 11.34
+10
šumar
20. 01. 2019 08.02
+98
kako je lepo ko pametnjakovič dobi svoje
Pop92
20. 01. 2019 11.08
+15
šumar po dolgem času ti morem dati plus :)