Borilni športi

Poletna boksarska poslastica: "PacMan" in Thurman prvič iz oči v oči

New York, 22. 05. 2019 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čez slaba dva meseca bo kultna MGM Grand Arena v Las Vegasu prizorišče nove boksarske poslastice med prvakoma velterske kategorije po verziji WBA, legendarnim Filipincem Mannyjem Pacquiaom in Keithom Thurmanom. Čeprav so nekateri prepričani, da bo slednji unovčil precejšnjo razliko v letih, drugi svarijo pred izkušnjami neuničljivega "PacMana".

Da bo 20. julija omenjeni dvoboj predstavljal vrhunec sicer izjemnega boksarskega večera v Las Vegasu, ne dvomi nihče. Tudi na odlično obiskani novinarski konferenci v New Yorku je bilo čutiti zelo pozitivno vzdušje tako med glavnima akterjema kot tudi med tistimi, ki skrbijo za promocijo dogodka.

Izkušeni, 40-letni filipinski boksar Manny Pacquiao se v športnem smislu nahaja že pri spoštljivi starosti, a daleč od tega, da bi aktualnega (začasnega) svetovnega prvaka velterske kategorije po verziji WBA kdorkoli želel vnaprej odpisati. Na drugi strani pa imamo deset let mlajšega, prav tako svetovnega prvaka v isti kategoriji in isti verziji Keitha Thurmana, ki si želi, da bi čez slaba dva meseca (p)ostal edini, pravi velterski svetovni prvak. "Le tistemu zgoraj se želim zahvaliti, da sem dobil to edinstveno priložnosti boriti se proti velikanu našega športa Mannyju Pacquiau. Spoštujem njegovo zgodovino, vse zmage in veličastne trenutke kariere, a menim, da je napočil trenutek za novo obdobje v zgodovini boksa. Življenje teče dalje in sam želim prav tako spisati določeno poglavje v zgodovini našega športa. Tako kot je "PacMan" uničil in posledično poslal v pokoj Oscarja de la Hoyo, želim jaz podobno storiti Mannyju," je med drugim na novinarski konferenci dejal Thurman, ki je v dozdajšnji profesionalni karieri dosegel 29 zmag brez poraza (22 KO). 

Manny Pacquiao (levo) in Keith Thurman (desno) bosta 20. julija v Las Vegasu poskrbela za nov boksarski spektakel v velterski kategoriji po verziji WBA.
Manny Pacquiao (levo) in Keith Thurman (desno) bosta 20. julija v Las Vegasu poskrbela za nov boksarski spektakel v velterski kategoriji po verziji WBA. FOTO: AP
"Za tokratni dvoboj ne bom napovedoval ničesar. Lahko pa povem, da mi vloga izzivalca zelo ustreza. Veselim se nadaljnjih priprav in treningov, saj me julija čaka poseben dvoboj proti odličnemu nasprotniku. Videli bomo, kdo bo uspešnejši; srčno pa upam, da bom to jaz," je bil precej manj zgovoren izkušenejši Pacquiao.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brainhead007
22. 05. 2019 17.34
+11