Borilni športi

Padli prvak Kličko navija za Joshuo: Pasovi bodo še zelo dolgo njegovi

Berlin, 04. 10. 2018 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni vladar težke boksarske kategorije Vladimir Kličko napoveduje, da bodo izzivalci v naslednjih letih težko iztrgali šampionske pasove iz rok Anthonyja Joshue. Britanec je v odmevnem obračunu lani s prestola vrgel ravno Ukrajinca, po tem pa je pasove po verzijah IBF, WBO in WBA že večkrat ubranil.

Dvoboj Joshue (desno) in Klička je bil eden najtežje pričakovanih v tem tisočletju.
Dvoboj Joshue (desno) in Klička je bil eden najtežje pričakovanih v tem tisočletju. FOTO: AP

"Videli bomo, kako velika je njegova želja, da ostane uspešen," je o Anthonyju Joshui povedal Vladimir Kličko. Joshua je Kličko aprila lani nokavtiral v borbi na Wembleyju in domov odnesel pasove po verzijah IBF, WBO in WBA. Upokojeni Ukrajinec, ki je bil z bratom Vitalijem Kličkom dolga leta nesporni vladar svojih kategorij, zdaj odkrito priznava, da navija za britanskega asa.

"Lahko je biti uspešen v kratkem obdobju, a ohraniti to na dolgi rok, je velik izziv. Sem navijač Joshue, zato mislim, da bodo glede na atletske sposobnosti in starost pasovi še dolgo njegovi," ocenjuje Kličko.

Proti Joshui zdržal enajst rund
Njegovo devetletno prevlado v težki kategoriji je leta 2015 prekinil še en Britanec Tyson Fury, ki pa so mu priborjene naslove odvzeli zaradi uživanja prepovedanih substanc. V dvoboju z Joshuo nato Kličku ni uspelo ponovno osvojiti pasov verzij IBF in WBA, čeprav je v ringu v nepozabnem obračunu zdržal enajst rund.

Po slabem začetku borbe je Joshua brez večjih težav prejšnji mesec opravil z Rusom Aleksandrom Povetkinom ob povratku na Wembley, Kličko pa si močno želi videti obračun z Deontayem Wilderjem, ki si trenutno lasti pas verzije WBC in se bo 1. decembra udaril s Furyjem, potem ko pogajanja za borbo, na kateri bi zmagovalec pobral vse naslove in postal nesporni vladar težke kategorije, niso bila uspešna.

'Fury je neugoden nasprotnik'
"Anthony Joshua je mlajši, definitivno ima talent, težji je in ima težke roke. Wilder je lažji. Ima več izkušenj v profesionalnih boksarskih ringih, medtem ko je Joshua olimpijski prvak in ima izvrstno olimpijsko ozadje, česar Wilder nima," še pravi Kličko, ki Wilderju napoveduje težek obračun z "neugodnim" Furyjem.

"Wilder izvrstno udarja, zelo je hiter z rokami. Po drugi strani pa ga čaka nasprotnik, ki je neugoden. Res bo razburljivo in tega se res veselim," je sklenil Kličko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.