Borilni športi

Parker ne bo navijal za Joshuo: Mislim, da mu je Miller zlezel pod kožo

New York, 11. 03. 2019 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški prvenec Anthonyja Joshue je iz dneva v dan bližje. Britancu ostre puščice Jarrella ’Big Baby’ Millerja ne pridejo do živega, čeprav vsi le niso tega mnenja. Joseph Parker, ki ga je Joshua porazil pred letom dni, je prepričan, da je Američan tudi britanskemu boksarskemu zvezdniku zlezel pod kožo.

Zadnji marčevski dan 2018 sta se v ringu pomerila Anthony Joshua in Joseph Parker, britanskih boksarski zvezdnik je po sodniški odločitvi v svojo zbirko dodal še naslov težke kategorije po verziji WBO. Spomin na poraz je še vedno boleč, Novozelandec pa v vsem tem času še ni pozabil krepkih udarcev, ki mu jih je zadal Britanec. Slednji je sicer znan po tem, da ga prav nič ne more vreči iz tira, a prav Parker je mnenja, da temu le ni tako.

Anthony Joshua in Joseph Parker pred borbo v Cardiffu.
Anthony Joshua in Joseph Parker pred borbo v Cardiffu. FOTO: AP

Jarrell ’Big Baby’ Miller je namreč pred tiskovno konferenco v New Yorku Joshui namenil kar nekaj krepkih besed, ki Britanca niso pustile povsem hladnega. "Tovrstne norčije niso v boksu nič nenavadnega. Enostavno se moraš s tem sprijazniti," je sicer prepričan Parker, ki meni, da grobe opazke, le niso ostale neopažene: "Mislim, da mu je Miller zlezel pod kožo. Igra svojo igro, dela tisto, kar mora. To je le ena izmed karakteristik, ki naredijo šport še bolj zanimiv."

V pogovoru za Sky Sports je prav tako jasno izrazil svojo naklonjenost Američanu, s katerim ju veže tudi prijateljska vez. "Sva dobra prijatelja. To bo tako ena izmed borb, v kateri upam, da se bo izkazal. A čaka ga zahtevna naloga. Joshua je doslej še neporažen, prvak. Prav zagotovo bo borba zelo zanimiva, zame, z vidika boksarja in velikega ljubitelja tega športa," je priznal Novozelandec, ki je bil pred obračunom z Joshuo deležen podobne podpore s strani Millerja.

"Dobro se razumeva. Pogosto si dopisujeva. Podpiram ga, ker je tudi on podpiral mene, ko sem se soočil z Joshuo," je dejal Parker in zaključil: »Seveda bom podpiral Millerja.«

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boksar 1995
11. 03. 2019 21.10
+5
Joshua bo še vedno prvak samo mora proizvesti tisti ubijalski aprekat
Bigbadjohn
11. 03. 2019 18.00
+4
Prijatelja za vedno!