Borilni športi

Pavlin: Kozinova živi za obračun z Lindbergovo

Ljubljana, 19. 07. 2019 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo na oktobrskem borilnem spektaklu v Stožicah proti izkušeni Švedinji Mariji Lindberg iskala pot do osvojitve diamantnega pasu po različici WBC, kot tudi za naslove po različicah WBO in IBA. Trener mlade Ljubljančanke Rudolf Pavlin verjame, da bo boksarska 'princeska' več kot pripravljena za eno od največjih prelomnic v karieri.

"Veseli nas, da so vstopnice že v predprodaji. Kot smo uspeli izvedeti, je zanimanje med slovenskimi privrženci boksa za naslednjo Emino borbo veliko. To nas izjemno veseli in motivira, da v nadaljevanju priprav na vseh ravneh iztisnemo še tiste zadnje moči za končni uspeh. Rudolf Pavlin o zanimanju za naslednji Emin dvoboj
Izkušeni Rudolf Pavlin, trener komaj 20-letne slovenske boksarke Eme Kozin, ki se s premišljeno zastavljenimi in ambicioznimi koraki bliža meki svetovnega boksa - odhodu v Združene države Amerike -, verjame, da bi jesenski borilni gala dogodek v Stožicah lahko pomenil konkretnejšo prelomnico v karieri nadarjene Ljubljančanke.

Tam se ji bo v ringu zoperstavila kar 22 let starejša, precej izkušenejša borka, Maria Lingdberg, ki zagotovo ne bo lahek zalogaj. Ravno nasprotno, v taboru naše najboljše boksarke se še kako dobro zavedajo, kako tanka je meja med zmago in porazom ter obratno. Pavlin poudarja, da je koncept priprav naravnan tako, da bo Kozinova 6. oktobra optimalno pripravljena za lov na najodmevnejšo zmago v svoji kratki, z uspehi že obarvani karieri. "Pred mesecem dni, ko smo se nazadnje videli, je Ema že začela s pripravami na jesenski obračun. V vmesnem času je naredila konkreten napredek v fizični pripravi. V tej fazi priprav je poudarek na atletiki in fiziki z Anjo Robavs. Ema trenira dvakrat dnevno po štiri ure, za zdaj nima nikakršnih težav, kar nas navdaja z optimizmom," je v pogovoru za 24ur.com uvodoma dejal Rudolf Pavlin, zavedajoč se dejstva, da v nobenem trenutku ničesar ne smejo prepustiti naključju.

Ema Kozin in Rudi Pavlin bosta storila vse, da naša boksarska 'princeska' ostane nepremagana tudi po oktobrskem spektaklu v Stožicah.
Ema Kozin in Rudi Pavlin bosta storila vse, da naša boksarska 'princeska' ostane nepremagana tudi po oktobrskem spektaklu v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert
Kozinova na pravi poti
"Predolgo sem že v športu, da bi kogar koli na kakršen koli način podcenjeval. Pred vsako borbo podrobno razdelamo načrt priprav in vseh ostalih stvari, ki niso nič manj pomembne od samih treningov. Že naslednji teden bomo ob vzdrževanju fizične moči in nadgradnji eksplozivnosti vključili tudi treninge za piljenje tehnike. Vsi člani ekipe se maksimalno trudijo, da bi se Ema lahko osredotočila zgolj na obveznosti v ringu. Počutje vseh je na najvišji mogoči ravni, še posebej po zadnji zmagi, ko je Kozinova brez težav premagala Edito Karabeg s Hrvaške. To je bil obenem tudi zadnji pravi dvoboj pred oktobrom, v vmesnem času bo Ema opravila kar 300 rund klasičnega sparinga oziroma 500 ur treninga, kar je neverjeten podatek." 

Seznam nastopajočih na oktobrskem borilnem spektaklu v Stožicah:- boksarski del (modri kot):Ema Kozin, Abel Pešut, Andrej Baković, Senad Gaši, Hrvoje Sep in Damir Beljo.- MMA del (modri kot):Gregor Kek (do 70 kg), Matej Plavec (do 88 kg), Lemi Krušič (do 61,5 kg), Marko Vardjan (do 77 kg), Marko Drmonjić (do 84 kg), Jakob Nedoh (do 93 kg), Ajda Ratajc (do 52 kg) in Bojan Kosednar "Želva" (do 77 kg).

Pavlina med drugim veseli dejstvo, da je koncept jesenske gala prireditve v večini realiziran, odprte ostajajo le še nekatere malenkosti, povezane z glasbenim delom programa. "Veseli nas, da so vstopnice že v predprodaji. Kot smo uspeli izvedeti, je zanimanje med slovenskimi privrženci boksa za naslednjo Emino borbo veliko. To nas izjemno veseli in motivira, da v nadaljevanju priprav na vseh ravneh iztisnemo še tiste zadnje moči za končni uspeh. Kar se športnega dela tiče, izjemno delo opravlja naš prijatelj in poslovni partner Mirko Skoko, medtem ko za glasbenega prav tako vrhunsko skrbi Mitja Brgant," je v uspešen epilog dogodka v Stožicah prepričan trener Eme Kozin, ki nam je ob koncu zaupal še imena borcev (pretežno domačih), ki se bodo pred stožiško publiko želeli še posebej izkazati (okvir z desne strani).  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
20. 07. 2019 17.57
+0
Punca je dobra boksarka,želim ji da osvoji vse kar je mogoče.Gremo naši !
1975b
19. 07. 2019 20.02
+0
Ruda - Roky Balboa!! Lp iz SG-ja
JackSparrovwvw
19. 07. 2019 16.10
-3
Zamisli, da maš tako žensko. "Ej dragi, grem se malo razgibat..." in čez pet minut poskakujejo krožniki po mizi, medtem ko ona v kleti boksa v steno. Ali pa se pripeljeta pred Hofer in vama nekdo nesramno popraska avto z nakupovalnim vozičkom, ona pa stopi iz avta in ga nabuta za šok sobo. 😂😂😂😂
Frigo
20. 07. 2019 16.56
+1
Frigo
19. 07. 2019 14.52
+8
Škoda dekline jaz tako gledam da ta šport ni za ženske sedaj pa udri po minusah
Dinho8O
19. 07. 2019 14.29
-2
To je zenska al moski?
pogan
19. 07. 2019 15.25
-2
ecnarf
19. 07. 2019 14.22
-3
prepovedat boks
kiki46
19. 07. 2019 14.20
+10
odlično. navijam na polno. bega me le, da ne vem, kateri obračun je pomemben. vsak je po njihovem mnenju najbolj pomemben do sedaj