Borilni športi

Petim slovenskim judoistkam se bo v Parizu pridružil tudi Enej Marinič

Pariz, 05. 07. 2024 15.58 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse kaže, da bo imela Slovenija na olimpijskih igrah v Parizu tudi moškega predstavnika v judu. Danes je vabilo za nastop na igrah prejel tekmovalec mariborskega Branika Enej Marinič, ki je bil v čakalnici kategorije nad 100 kilogramov na prvem mestu.

Skupaj je zdaj na seznamu za igre šest slovenskih judoistov. Že po svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju so si nastop na igrah priborile Maruša Štangar (do 48 kg), Kaja Kajzer (do 57 kg), Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Metka Lobnik (do 78 kg).

"Po svetovnem prvenstvu sem vseskozi čakal in včasih sem bil igram bližje, včasih dlje. Po 26. juniju, ko je bila na sporedu zadnja kvalifikacijska tekma, pa sem že kar malo obupal, zato sem zdaj še toliko bolj vesel, da sem to priložnost dobil," je novico za STA pokomentiral Marinič.

Enej Marinič
Enej Marinič FOTO: EJU - Rok Rakun

Ta si je, z mislijo, da verjetno ostane doma, privoščil tudi nekaj dni dopusta. "Mislim, da mi je to prišlo zelo prav. Treniral sem 100-odstotno in ta počitek sem res potreboval, da sem saniral poškodbe in si malo napolnil baterije. Težko je vseskozi držati tak ritem, zdaj pa do iger na novo v telovadnico."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.