Borilni športi

MacDonald zablestel že ob debiju v PFL

Atlantic City, 29. 04. 2021 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V., T.Š., J. K.
Komentarji
0

Ameriški Atlantic City je gostil tudi drugi krog profesionalne lige mešanih borilnih veščin. Kanadski zvezdnik mešanih borilnih veščin Rory MacDonald je z odliko opravil svoj debi v organizaciji PFL. Že v prvi rundi je v predajo prisilil Curtisa Millenderja in v boju za končnico vknjižil maksimalnih šest točk. Na enak način je novo sezono PFL začel tudi aktualni prvak velterske kategorije Ray Cooper III.

Na drugem borilnem dogodku tretje sezone organizacije PFL (Professional Fighters League) so bili na delu borci v velterski (do 77 kg) in poltežki (do 93 kg) kategoriji. PFL 2 je gostil Ocean Casino Resort, kjer je bil vrhunec večera spopad v velterski kategoriji med debitantom Roryjem MacDonaldom in Curtisom Millenderjem, ki so ga organizatorji v Atlantic City prav tako pripeljali v zadnjem hipu.

Vsi nastopajoči so uspešno prestali tehtanje pred PFL 2, tudi Ukrajinec Askar Možarov, ki je "vskočil" v zadnjem hipu in dvignil precej prahu na tehtanju, kjer bi kmalu povzročil vsesplošen pretep med ceremonialnim fotografiranjem z Jordanom Youngom. Veteran PFL in UFC Vinny Magalhaes namreč ni dobil zelene luči za nastop, zato je priložnost dobil Možarov, ki pa je očitno v mesto igralnic na vzhodni ameriški obali prišel kar preveč motiviran.

Posnetek tehtanja:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V organizaciji PFL je tekmovanje sestavljeno iz predtekmovanja, končnice in finala. Štirje izmed desetih borcev vsake kategorije se prebijejo v polfinale na podlagi osvojenih točk z dveh borb predtekmovanja. Vsaka zmaga prinaša tri točke, neodločena borba eno, poraz nič. Za zaključek v prvi rundi borec prejme dodatne tri točke, v drugi dve, v tretji pa eno točko.

Borba večera je pripadla novincu Roryju MacDonaldu. Nekdanji prvak organizacije Bellator in zvezdnik organizacije UFC je svoj debi opravil z odliko. Curtisa Millenderja je z davljenjem s hrbta prisilil v predajo že v prvi rundi ter tako osvojil šest točk. Prav toliko kot branilec naslova v velterski kategoriji Ray Cooper III, ki je v prvi rundi (brez, da bi sploh sprožil udarec) s podreditvijo premagal Francoza Jasona Poneta. Havajčan je tekmeca zrušil na tla in ga k “tapkanju” prisilil z ročnim trikotnim davljenjem.

MacDonald in Cooper tako zasedata vrh velterske kategorije po prvem krogu, sledi jima Joao Zeferino, ki je v brazilskem obračunu po sodniški odločitvi premagal veterana Gleisona Tibaua. Borba med Sidiboujem Syjem in Nikolajem Aleksahinom se je končala brez zmagovalca. Sy je namreč tekmeca nenamerno zadel s prstom v oko, zaradi česar Rus borbe ni bil sposoben nadaljevati. Po pravilih tekmovanja sta vsak vpisala po eno točko.

Hitri zaključki v poltežki kategoriji
V kategoriji do 93 kilogramov smo videli kar dva zaključka v prvi in enega v drugi rundi. Cezar Ferreira je s točo udarcev zasul Američana Nicka Roehricka in slavil s tehničnim nokavtom po vsega 37 sekundah borbe. Antonio Carlos Junior je potreboval malce več časa, a je še pred koncem prve runde z davljenjem v predajo prisilil Toma Lawlorja

S podobnim načinom kot Cooper je do zmage prišel norveški debitant Martin Hamlet. Z davljenjem v drugi rundi je premagal Dana Sponha. Več težav je imel branilec naslova Emiliano Sordi, ki je za zmago proti trdoživemu in izkušenemu Chrisu Camozziju potreboval sodniško odločitev. Na vrhu po prvem krogu sta s šestimi točkami tako Ferreira in Carlos Junior, pet jih ima Hamlet.

Po tri točke imata Sordi in Jordan Young, ki je ostal brez tekmeca ter vpisal avtomatske tri točke, saj je imel prvotni nasprotnik Vinny Magalhaes težave z zbijanjem kilogramov in je bil prepeljan v bolnišnico, njegova zamenjava Askar Možarov pa je moral borbo tik pred zdajci odpovedati zaradi zdravstvenih razlogov.

Borbe PFL 2 si oglej na VOYO.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.