Borilni športi

Po Tysonu še Oscar de la Hoya: Moj direkt je hitrejši kot kadarkoli

Los Angeles, 22. 08. 2020 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američan Mike Tyson očitno ni edini legendarni boksar, ki se bo v naslednjih tednih vrnil v ring. Podobno odločitev naj bi sprejel tudi njegov 47-letni rojak Oscar de la Hoya, ki napoveduje celo, da ne bo šlo zgolj za ekshibicijo.

De la Hoya (na fotografiji) se je po upokojitvi podal v promotorske vode.
De la Hoya (na fotografiji) se je po upokojitvi podal v promotorske vode. FOTO: AP

"Govorice držijo in s treningi začnem v naslednjih tednih. Pogrešam ring, boks mi je všeč. Vse mi je dal in pogrešam ga," je za ESPN potrdil Oscar de la Hoya, ki se ga je v času aktivne kariere prijel vzdevek Zlati fant. Za razliko od Mika Tysona, ki se bo septembra pomeril z rojakom Royem Jonesom, pa ima De la Hoya še veliko večje apetite, saj napoveduje, da ne bo šlo zgolj za ekshibicijo.

"Minilo je veliko časa, to je res, a moj direkt je resnično hitrejši kot kadarkoli. Moram zagotoviti, da bom v popolni formi, da bom zdrav. To pa se bo zgodilo v naslednjih tednih. Tako da bomo videli," je nadaljeval De la Hoya.

'Zahtevajo preveč denarja in pozabljajo na to, da je potrebno trdo garati'
47-letni v kalifornijskem Montebellu rojeni borec se je nazadnje (uradno) boril leta 2008, ko ga je s tehničnim nokavtom v osmi rundi premagal takrat še vzhajajoči filipinski zvezdnik Manny Pacquiao. Ne samo De la Hoyev okrvavljen obraz, njegovo slovo od vrhunskega boksa so v prihodnjih mesecih zaznamovale tudi zgodbe o boju z zasvojenostjo z alkoholom in drogami. De la Hoya je v Atlanti 1996 osvojil tudi zlato olimpijsko odličje, kot profesionalec pa je postal svetovni prvak v kar šestih različnih kategorijah.

"Tekmeci niso takšni kot pred 15 do 20 leti. Vsi zahtevajo preveč denarja in pozabljajo na to, da je potrebno trdo garati, to pa je zame velika prednost, saj vem, kako je to težko. Znam se tudi inteligentno boriti v ringu," je prepričan De la Hoya.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
23. 08. 2020 15.36
+1
Ko enkrat odideš, se ne vračaš več. To so na svoji koži izkusili že mnogi. Najbolj med vsem pa zagotovo Ingemar Stenmark, ki je tekmoval tako dolgo, da je dokončno uničil svoj imidž največjega vseh časov.
thedutchman
23. 08. 2020 13.42
+3
a tok hudo je corona prizadela ta sport,rematch iz pac manom
tablejem
22. 08. 2020 19.54
+8
Moj direkt je močnejši kot kadarkoli hahahahhahaha coke is a hell of a drug hahahha