Borilni športi

Poškodba kolena usodna za Rakića proti Blachowiczu

Las Vegas, 15. 05. 2022 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na nedeljo sta se v Las Vegasu v glavni borbi borilnega večera organizacije UFC pomerila Jan Blachowicz in Aleksandar Rakić. Slavil je poljski borec, saj je moral Avstrijec s srbskimi koreninami po težavah z desnim kolenom predčasno – v tretji rundi – predati obračun.

Jan Blachowicz je že od samega začetka glavne borbe dogodka UFC Vegas 54 pritiskal na nasprotnika z udarci v noge. V tretji se je skušal Aleksandar Rakić nekoliko umakniti po novem pritisku Poljaka, pri tem pa mu je desno koleno klecnilo in obležal je na tleh. Sodniku ni preostalo drugega, kot da dobro minuto po začetku tretje runde dvoboj prekine. 

Blachowicz, ki je v preteklosti že bil prvak poltežke kategorije, se sedaj nadeja, da bo znova dobil priložnost, da se bori za šampionski pas. "Pričakoval sem takšen razplet. V prvi rundi sem imel težave z očesom, kljub temu pa sem imel dober občutek. Nato se je on poškodoval. Takšne stvari se pač v našem športu dogajajo. Komaj čakam, da bom znova stopil v oktagon. Upam, da mi bodo pri UFC-ju dali možnost za naslov prvaka," je Poljak povedal tik po borbi. 

Pred nesrečno poškodbo je bil obračun sila izenačen, kar razkriva pogled na sodniško točkovanje – Blachowicz je dobil prvo rundo z 10:9, druga pa je z istim rezultatom pripadla Rakiću:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledi povratni obračun s Texeiro?

39-letik je šampionski pas izgubil lani oktobra po porazu z Gloverjem Texeiro. Brazilca junija čaka obračun z Jirijem Prochazko, ki bo glavni dogodek večera UFC 275. Če bo slavil, bomo najverjetneje videli povratni obračun med njim in Blachowiczem. Brazilec se je namreč še pred zmago nekdanjega tekmeca oglasil na Twitterju, kjer je zapisal: "Dajmo, Jan Blachowicz. Zmagaj in jaz bom zmagal 11. junija, nato se spet pomeriva." 

Junak večera v Las Vegasu mu je takoj po svoji zmagi prav tako namenil nekaj spodbudnih besed: "Glover, stiskal bom pesti zate. Upam, da zmagaš, da se lahko spet pomeriva," je dejal Blachowicz. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
15. 05. 2022 17.17
-1
Gotof je od zdej dalje bodo ga vsi šutirali v to in drugo koleno in ga razbili na prafaktorje. Škoda gotofa kariera!
Theodorious 84
15. 05. 2022 16.40
+1
Škoda za Rakića. Je pa Blachowicz dober fighter
Proti vsemu
15. 05. 2022 14.24
+0
Skoda ja meu je rakete vse pod kontrolo😏💪🏾
rocky6
15. 05. 2022 11.00
+5
ma na tako zmago js vseen nebi dal borbe za naslov mu naslednje.. al se eno borbo al pa pocakat, da rakic sanira poskodbo da pride do rematcha..
PlavaMotorola
15. 05. 2022 09.37
+6
Skoda za raketo
Erin Straus
15. 05. 2022 17.19
+0
takšnih fighterov z balkana je še velik dol! Sploh v australiji dol jih veliko ma biznis!