Borilni športi

Povšnarjeva svetovna prvakinja v ju-jitsuju: 'Ves trud se je poplačal'

Abu Dabi, 10. 11. 2021 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G., T.V.
Komentarji
2

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v ju-jitsuju, ki poteka v Abu Dabiju, je uspešne nastope slovenskih borcev kronala Maja Povšnar, članica kluba iz Kranja, ki je v kategoriji do 63 kilogramov postala svetovna prvakinja.

Maja Povšnar v družbi trenerja Domna Drnovška
Maja Povšnar v družbi trenerja Domna Drnovška FOTO: osebni arhiv

Povšnarjeva je tako dvema bronastima kolajnama s prvenstev leta 2018 in 2019 (lani prvenstva zaradi epidemije ni bilo) dodala še najžlahtnejše odličje. "Na poti do zlate kolajne sem premagala Ukrajinko, Nemko, Tajko in v finalu še drugo Nemko. Svoje borbe sem speljala taktično in izredno sproščeno pod taktirko svojega trenerja Domna Drnovška in lahko rečem, da sem s prikazanim izredno zadovoljna in srečna, da se je ves trud preteklih mesecev s konstantnimi treningi in kombiniranjem vseh ostalih obveznosti poplačal," nam je sporočila Maja Povšnar, ki sicer trenira v klubu Gracie Barre v Ljubljani. 

Maja Povšnar je po koncu tekmovanja ponosna pozirala z zlatim odličjem.
Maja Povšnar je po koncu tekmovanja ponosna pozirala z zlatim odličjem. FOTO: osebni arhiv

Z zlato medaljo je Povšnarjeva obenem potrdila nastop na svetovnih igrah v Birminghamu v ZDA, ki bodo prihodnje leto. Te igre so organizirane le vsaka štiri leta, tja pa se uvrstijo le štirje najboljši tekmovalci iz svoje kategorije in dva povabljenca. 

Bron za Toplaka


V članski konkurenci je bron v Abu Dabiju v kategoriji do 69 kilogramov osvojil Tim Toplak, sicer branilec naslova. Zelo dobro so na prvenstvu nastopali tudi mlajši slovenski tekmovalci, Jedrt Jevševar in Maruša Rus sta v konkurenci do 21 let v duo sistemu prav tako postali svetovni prvakinji, poleg tega pa je Slovenija osvojila še eno srebrno in štiri bronaste kolajne, kar jo po številu medalj v konkurenci tekmovalcev iz 60 držav uvršča na 17. mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jkal
15. 11. 2021 10.01
-1
okemon
11. 11. 2021 08.46
-1