Borilni športi

Požari v Avstraliji: Masvidal bi rad pomagal pri gašenju ognjenih zubljev

Florida, 06. 01. 2020 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številni športniki so se odzvali na grozotne požare, ki pustošijo po Avstraliji, UFC zvezdnik Jorge ’Gamebred’ Masvidal pa se je odločil, da zgolj denarne donacije niso dovolj, prepričan je, da bo največ lahko postoril kar s svojimi rokami. Rad bi po vsem močeh pripomogel k gašenju požarov na celini tam spodaj, zato je na družabnih omrežjih ponudil svojo pomoč.

Medtem ko njegovi UFC kolegi družabna omrežja uporabljajo predvsem za besedne spopade, pred kratkim je ravno zloglasni Irec Conor McGregor napovedal pohod na BMF trofejo, je lastnik le te Jorge Masvidal na Twitterju napovedal, da bo lastnoročno priskočil na pomoč avstralskim gasilcem.

V zadnji novembrski borbi je Masvidal porazil Nata Diaza in se okitil s pasom BMF.
V zadnji novembrski borbi je Masvidal porazil Nata Diaza in se okitil s pasom BMF. FOTO: AP

"V februarju bom v Avstraliji in rad bi pomagal. Ves dobiček za časa obiska bom namenil za pomoč, rad pa bi pomagal pri gašenju požarov tudi z lastnimi rokami," je UFC borec napisal na družabnih omrežjih. Očitno so požari, ki so hudo zdesetkali živalske vrste in uničili veliko domovanj, prizadeli tudi Američana. Na katastrofalne razmere v Avstraliji so se sicer odzvali številni športniki, Masvidal pa je prvi, ki se je ponudil, da bi rad pomagal tudi z lastnimi rokami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med drugim je Nick Kyrgios najavil, da bo za vsak as v novi sezoni za pomoč prizadetim v požaru namenil 200 evrov, njegova rojakinja Ashleigh Barty pa bo za pomoč namenila celoten prihodek turnirja v Brisbaneu. Akciji so se priključili še številni drugi športni as z Marijo Šarapovo in Novakom Đokovićem vred.

Za Masvidalom je sicer izjemno leto, poskrbel je namreč za najhitrejši nokavt v zgodovini mešanih borilnih veščin. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojito88521
06. 01. 2020 19.05
+6
Za Notre dame so se vsi hvalarili koliko pomagajo, tukaj pa ni neke evforije. Res je, da je ta požar nepredstavljivo večji, vendar vseeno.