7°C

'Predatorju' uspelo maščevanje, Miočić padel v drugi rundi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.V. /M.J. /
KOMENTARJI
56
Francis Ngannou je novi prvak UFC v težki kategoriji. Kamerunec je v povratni borbi UFC spektakla v Las Vegasu premagal dosedanjega šampiona Stipeta Miočića in se mu maščeval za poraz izpred treh let. Za Američana hrvaških korenin je bila usodna druga runda. Miočića so po dvoboju odpeljali v bolnišnico. Posnetek borbe, kot tudi vse druge borilne dogodke, si lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO.

Organizacija UFC ima novega prvaka težke kategorije. Težko pričakovan povratni obračun med Francisom Ngannoujem in Stipetom Miočićem je namreč pripadel izzivalcu iz Kameruna. 

Zamujene dvoboje si oglej na VOYO.

Ta je bil sicer tudi po mnenju stavnic manjši favorit za zmago, a le redki so pričakovali, da bo proti najuspešnejšemu borcu v zgodovini kraljevske kategorije UFC tako dominiral. Kamerunec, ki je bil na tehtanju kar 13 kilogramov težji, se je naučil na napakah, ki jih je storil v prvi borbi. Povratni obračun je začel precej bolj previdno, čakal je svoje priložnosti in že v prvi rundi nekajkrat dobro zadel 38-letnega Američana. Ta, za razliko od obračuna izpred treh let, tekmeca ni uspel zrušiti na tla, premoč pa je moral priznati na začetku druge runde. Ngannou ga je zadel s sprednjim direktom, Miočić je padel ob ograjo, se sicer pobral, vrnil udarec, a pozabil na obrambo, Afričan z vzdevkom Predator pa mu je 'ugasnil luči'. Najprej ga je zadel z levim krošejem, nato pa delo dokončal na tleh in postal novi prvak težke kategorije. Miočić je bil po dvoboju odpeljan v bolnišnico na slikanje glave. Čeprav se na novo vlogo še ni povsem privadil, bo status šampiona moral verjetno že kaj kmalu braniti. Pripravljen je namreč že naslednji tekmec, Jon Jones, ki se v težko kategorijo seli iz poltežke in je takoj po zmagi Ngannouja tvitnil, da se je za primeren honorar pripravljen poigrati z novim prvakom.

Francis Ngannou
Francis NgannouFOTO: AP

V predzadnji borbi večera je tretji zaporedni poraz doživel nekdanji prvak velterske kategorije Tyrone Woodley. Ta je sicer obračun proti Vicenteju Luqueju začel bolj agresivno kot svoje zadnje dvoboje, tekmeca spravil v težave, a bil na koncu kaznovan. Brazilec ga je zadel z dobro 'kontro', delo pa nato dokončal z davljenjem v parterju.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

S spektakularno predstavo proti Thomasu Almeidi je navdušil tudi jezikavi in samozavestniSean O'Malley, ki je dokazal, da je pripravljen tudi za težje tekmece v bantamski kategoriji.

Posnetek vseh borb si lahko ogledate naVOYO.

Koronavirus pasica nova