Borilni športi

Kozinova predstavila šampionski pas WBF in visokoleteče cilje

Ljubljana, 25. 03. 2019 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin se je po zelo uspešnem koncu tedna, ko je v nemškem Ludwigsburgu šampionskemu pasu po verziji WIBA dodala še tistega v supersrednji kategoriji po verziji WBF, vrnila v domovino, kjer je v navzočnosti predstavnikov 'sedme sile' strnila vtise po težko proborjeni, a veliki zmagi nad Finko Sanno Turunen. Prihodnost je svetla in polna visokoletečih ciljev.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Ema že pred novimi izzivi
    00:46
    Iz SVETA: Ema že pred novimi izzivi
  • Rudolf Pavlin o borbi Eme Kozin proti Sanni Turunen
    01:21
    Rudolf Pavlin o borbi Eme Kozin proti Sanni Turunen
  • Ema Kozin po osvojenem šampionskem pasu WBF
    00:45
    Ema Kozin po osvojenem šampionskem pasu WBF

Po izjemno naporni borbi je najboljša slovenska boksarka Ema Kozin uspela streti odpor starejše in izkušenejše tekmice, ki se je v Ludwigsburgu izkazala za precej zahtevnejšo nasprotnico od prvotnih pričakovanj. "Vedeli smo, da bo finska predstavnica zelo močna. Nenazadnje je precej starejša od Eme in, kot smo predvidevali že nekaj dni pred borbo, se je Turunenova na sami tekmi izkazala za zrelo in kakovostno borko. Borba ni bila najlepša za oko, a v športu štejejo zgolj zmage," je bil velike zmage svoje varovanke zelo vesel trener Rudolf Pavlin

Komaj 20-letna Založanka prav tako ni skrivala zadovoljstva, saj se zaveda, da je z zmago v Nemčiji in posledično osvojitvijo naslova svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po verziji WBF storila velik korak k še odmevnejšim borbam oziroma bojem za vse mogoče šampionske pasove. "Videli smo neizprosen boj. To ni bila ravno ena od mojih najboljših predstav, toda na koncu sem zasluženo zmagala. Ta zmaga je lepa odskočna deska za naprej in dokaz, da smo na pravi poti. Finka je bila fizično zelo močna, predvsem v rokah, kar sem skozi borbo morala omejiti, če sem želela slaviti zmago. Dala sem vse od sebe, zato sem s svojim nastopom v Ludwigsburgu zadovoljna," je dejala Kozinova, ki ne bo imela veliko časa za počitek.

Šampionski tandem za nove podvige - svetovna prvakinja Ema Kozin in trener Rudolf Pavlin.
Šampionski tandem za nove podvige - svetovna prvakinja Ema Kozin in trener Rudolf Pavlin. FOTO: Damjan Žibert

"Pravega premora ne bo, saj sem že opravila jutranji trening. Imamo zelo visoke cilje, ki jih bomo uspeli izpolniti le z napornim in skrbno načrtovanim delom," je še dodala slovenska boksarska princeska. Ob koncu je Pavlin razkril visokoleteče načrte za prihodnost: "Ti so vsekakor veliki, saj želimo, da se Ema bori za vse šampionske pasove, tudi za tiste po verziji WBC in IBF. V Nemčiji smo dobili priložnost, da se srečamo s predstavniki iz Paname, ki so bili navdušeni nad Emo Kozin. Nad njeno odzivnostjo, energičnostjo in zmagovalnim pristopom. Verjamem, da smo se iz do sedaj prehojene poti vsi skupaj marsikaj naučili. Kar se tiče treningov, ti potekajo po načrtovani proceduri. Nadaljevali bomo z izboljšavami v fizični pripravljenosti in tudi tehniki. V Nemčiji smo dobili potrditev, da smo na pravi poti."  
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NotMe
25. 03. 2019 13.13
+15
Bravo Ema!! Kritičnim šovinistom pa tole - zakaj ženske ne bi boksale? In kaj je narobe z boksom? Je borba po pravilih, seveda, so poškodbe in včasih izgleda grozno, ko zakrvavi arkada. So pa to večinoma površinske poškodbe, kakšni hudi pretresi možganov so dokaj redki, pravzaprav se dogajajo v skoraj vsakem športu, mislite, da je padec pri smuku s 100 na uro nežen? Ne ni, kljub čeladi in udarci so mnogo hujši kot pri boksu. In joj, če se spomnim, kolikokrat se otroci udarijo v glavo ob neprevidnih vstajanjih, padcih, koliko enih bušk pridelajo, je tisto kaplja v morje. Samo tako naprej, punca!
Devilz Pff
25. 03. 2019 12.56
+9
Ema pridna si. Trdo delo maš za sabo in tudi že rezultate. Kar tako naprej.
3tmb
25. 03. 2019 12.33
+17
Tega športa pa res ne bom nikoli razumel. Lobiji izkoriščajo mlado punco neglede na zdravstvene posledice. Vso srečo Ema, predvsem z zdravjem v starejših letih.
tarzan13
25. 03. 2019 12.20
+13
kakšn je to šport, pa če se že morju moški tepst nevem no zakaj to ženske počnejo...
Bigbadjohn
25. 03. 2019 15.09
+6
Celabuča
25. 03. 2019 12.09
+3
A si ti mal bogi
25. 03. 2019 12.02
+27
Vsa čast, tamala razbijaaaa! Slovenka bravo, ponosni smo nate!!!!