Borilni športi

Pri 73 letih in po štirih operacijah srca bo zadnjič stopil v ring

Florida, 28. 07. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ric Flair, nekdanji zvezdnik wrestlinga, ki je svoja najboljša leta v ringu preživel v 70., 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, se je odločil, da bo po štirih operacijah srca, dveh tednih v komi in številnih drugih zdravstvenih težavah v svoji razgibani preteklosti pri 73 letih še zadnjič stopil v ring.

Zgodba človeka, ki je v Ameriki postal znan s svojim znamenitim vzklikom "Woooo!" je tako dolga in polna tragedij, bližnjih soočenj s smrtjo in zdravstvenih težav, da mu pri 73 letih starosti nihče ne bi zameril, če bi si privoščil daljši počitek. A Ric Flair preprosto ni tak človek, saj je uradno tudi pri svoji zavidanja vredni starosti še vedno profesionalni tekmovalec v wrestlingu.  Šestnajstkratni svetovni prvak in član WWE hiše slavnih se s svojim zasebnim trenerjem že nekaj mesecev pripravlja na borbo, v kateri se bo s svojim zetom Andradejem El Idolom soočil z borcema Lethalom in Jeffom Jarrettom, ki je pri svojih 55 letih starosti tudi legenda tega športa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kakšna je njegova motivacija? "Ego in slava," je odkrito priznal Flair. Zadnjič se je v ringu znašel leta 2011. Leta 2013 je svojega 25-letnega sina Reida našel mrtvega v hotelski sobi. Umrl je zaradi prevelikega odmerka drog. To je Rica po besedah njegove hčere potisnilo v začaran krog prekomerne uporabe zdravil in pijančevanja. "Mislim, da ni želel čutiti bolečine. Predstavljajte si, da svojega sina najdete mrtvega v hotelski sobi. To te preganja do konca tvojega življenja," je dejanja svojega očeta opisala Charlotte, ki je tudi zvezda wrestlinga. Leta 2017 je doživel počeno črevesje, popolno odpoved ledvic in njegovo telo se je borilo s številnimi okužbami. Sledila je pljučnica in resne težave s srcem. Flair priznava, da se naslednjih šestih mesecev ne spomni. Potem, ko se je njegovo stanje izboljšalo, se je moral znova naučiti hoditi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že leto pozneje so mu zdravniki morali štirikrat operirati srce in vstaviti srčni spodbujevalnik. Flair je ESPN-ju dejal, da se je o svojem povratku v ring posvetoval s 15 zdravniki. "Oh, Jezus. Res moraš to storiti?" je bil po njegovih besedah odziv velike večine strokovnjakov, s katerimi se je posvetoval. Vse do njegovega "najljubšega zdravnika", ki mu je končno dal "zeleno luč". Flair verjame, da mu je zadnja velika borba usojena: "Bog mi je podaril to darilo. Skoraj čutim, da on želi, da to (zadnjo borbo) storim. Zakaj pa bi me vrnil (med žive) po vsem, kar sem doživel?"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

truth28
01. 08. 2022 19.18
+1
Spet članek od amaterjev, ki nimajo pojma. Študentsko delo ? Nikjer ni omenjeno, da je preživel strmoglavljenje letala, recimo....Njegova zadnja borba je bila samo show, on je drugače zaključil pred leti na WWE wrestlemania, ko je imel zadnji match z Shawn Michaelsom. Tukaj je pa bil v teamu z Andradeom, ki je njegov zet. Charlotte, ki je bila tudi med gledalci in je trenutno na okrevanju po poškodbi v WWE je njegova hči. V tem "zadnjem" matchu so se mu poklonili tudi legende, kot so Undertaker, Mick Foley, Bret Hart in drugi.....In kot zanimivost, Jeff Jarret, ki je bil v tem matchu, je nekaj ur prej sodil match v WWE organizaciji. Match je bil na prireditvi Summerslam med tag team prvakoma The Usos in The Street Profits. Drugače je pa JJ bil v 90-ih tudi v tej organizaciji in je večkratni Intercontinental prvak in Usa prvak....Hm, zakaj pišem iz izkušenj o tem, medtem ko "novinarji" nimajo pojma, o čem pišejo, kaj šele, da bi kdo to spremljal...Hvala, hvala....
Sickk 2
28. 07. 2022 15.06
+2
Kako buttast morš bit, da gledas to faake udrihanje, samo americani itak. K vids kok ljudi vzklika, ves, da ta svet nima prihodnosti
Millady
28. 07. 2022 08.36
+1
Rabi denar, mora plačati stroške zdravljenja..
1muvwndr
28. 07. 2022 14.28
Kje pa, on služi več kot dovolj, verjemi. Jaz tu res verjamem, da je samo ego in slava, denar pa je samo sekundarnega pomena.