Borilni športi

Prihodnost Joshue pod vprašajem, če izgubi še revanšo

Las Vegas, 09. 06. 2019 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski boksarski as Anthony Joshua je vse od poraza pogosto tema pogovorov in novinarskih prispevkov. Revanša z Andyjem Ruizom Jr. je le še vprašanje podrobnosti, a kot meni promotor Eddie Hearn, bi lahko nov poraz usodno vplival na Britančevo boksarsko pot.

Teden dni je minilo od prvenca Anthonyja Joshue na ameriških tleh, ki pa se je na veliko razočaranje Britanca končal s porazom. Velik šok, ki je pretresel boksarski svet in zaradi katerega se je Joshua poslovil od naslovov težke kategorije po verzijah IBF, WBO in WBA. Priložnost za maščevanje tako ponuja revanša, ki naj bi bila na sporedu v jeseni.

Dobitnik zlate medalje z olimpijskih iger v Londonu je moral priznati premoč po sedmih rundah.
Dobitnik zlate medalje z olimpijskih iger v Londonu je moral priznati premoč po sedmih rundah. FOTO: AP

A kot pojasnjuje razvpiti promotor Eddie Hearn, bi bilo lahko ob novem porazu Joshuove poti konec. "Veliko je pritiska na revanši. Če izgubi še drugi dvoboj, potem njegova kariera ne bo na najboljši točki. V tem trenutku je izgubil vse šampionske naslove, a ima priložnost, da jih dobi nazaj," je v pogovoru za BBC pojasnil Hearn.

"Če bo poražen še v drugi borbi, to ne bo pomenilo konca njegove kariere, pa vendar ti nov poraz vzbudi dvome in to dosti prej, kot smo pričakovali," skesano prizna promotor. Kot razlog za poraz je navedel veliko samozavest, ki pa je v ringu ni znal pretvoriti v udarce. "Mislim, da je bil preveč samozavesten. Kar smo videli, je eden največjih šokov težke kategorije vseh časov, a videli smo tudi izjemno borbo. Sedaj je Anthony tisti, ki ima žogico," zaključuje Hearn.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
16. 06. 2019 10.47
+9
Drugače pa kar se Joshue tiče!če ga pogledate iz psihološke plati in njegovega izraza na obrazu in tudi fer obnašanja v zakulisju lahko vidite da so mu krutost hudobija in nepoštenosti tuja!on je po naravi sigurno dobrodusen in pošten človek, kki ne spada v ta brutalni boksarski svet!kar poglejte njegov obraz po tekmi z ruizem!želim mu sicer da spet osvoji pasaove ampak ni on za ta kruti boksarski svet!!
-jst.
10. 06. 2019 10.29
+0
mas kr pravi ime “optimist” hahah gladko bo padu se prej kot v sedmi rundi. ceprav osebno upam da zmaga in ga nato wilder ubije v prvi rundi za vse pasove!
optimist11
09. 06. 2019 20.01
+5
V prvi borbi je bilo preveč podcenjevanja. V drugi bo drugače in bo gladko zmagal.
setisfekšn
09. 06. 2019 19.53
+10
Saj jo bo zgubu!pa ne bo nobena katastrofa saj je prirejen boksar!