Borilni športi

'Princeska' Ema razkrila nasprotnico: Čez veliko Lužo se bo udarila s Finko

Ljubljana, 24. 01. 2019 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo v Združenih državah Amerike 16. februarja spet stopila v ring. Kot je sporočila prek družbenega omrežja Facebook, pa je za dvoboj dobila tudi tekmico. To bo 43-letna Finka Sanna Turunen.

Ema Kozin se bo drugič v karieri borila v ZDA, kjer bo vnovič branila naslove svetovne prvakinje.
Ema Kozin se bo drugič v karieri borila v ZDA, kjer bo vnovič branila naslove svetovne prvakinje. FOTO: Damjan Žibert

Ema Kozin, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici Boxrec, bo v Denverju v ZDA skušala spet zmagati, kar bi pomenilo nov naslov svetovne prvakinje. Ema "The Princess" Kozin se bo borila za naslov svetovne prvakinje združenja WBO v težnostni kategoriji super-middleweight oziroma super-srednjetežki kategoriji. V začetku leta 2019 je bila načrtovana tekma v Nemčiji, ki pa je bila odpovedana. Zdaj pa jo čaka Finka, ki ima v poklicni karieri štiri zmage, dva poraza in neodločen izid.

"Je dobra in zelo izkušena borka. Imela je dobro amatersko kariero, borila se je že dvakrat za naslov svetovne prvakinje, dvoboja sicer izgubila, ampak po točkah. Stara je 43 let, vidimo pa, kaj leta pomenijo dandanes, v soboto smo denimo lahko spremljali Mannyja Pacquiaa, ki je premagal Adriena Bronerja ... Kako že pravijo - staro vino je dobro vino," je STA povzel trenerja Kozinove Rudolfa Pavlina.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Devilz Pff
24. 01. 2019 19.28
-2
slovenci nismo zreli boxu...Dončić je vsak dan pri 24urah in vsi ga obožujejo ker je pač žoga v špilu. Ko se gre za box večina nima mentalne prilagoditve. Ema jest sem stabo in pazi ker finka je kar trd oreh.
poserjemsenavas
24. 01. 2019 17.35
+0
če pa te ne stolče potem pa boljš da neha, ajde na polno, da bo ta staro minilo do boksa
ermate
24. 01. 2019 17.13
+2
Bravo Emica!! Maš to!
ROMELS
24. 01. 2019 16.28
+0
Za boksarko, simpatična punca.