Borilni športi

Kozinova pred veliko prelomnico: z zmago nad Lindbergovo na poti v meko boksa

Ljubljana, 19. 06. 2019 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred slovensko boksarsko princesko Emo Kozin je nedvomno največji izziv v dozdajšnjem delu hitro vzpenjajoče se kariere. Mlada Ljubljančanka se bo na do sedaj še nikoli videnem borilno-glasbenem spektaklu v ljubljanskih Stožicah v začetku oktobra za diamantni šampionski pas po verziji WBC pomerila z izkušeno Švedinjo Mario Lindberg.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ema Kozin se pripravlja na dvoboj z Mario Lindberg
    02:12
    Iz 24UR: Ema Kozin se pripravlja na dvoboj z Mario Lindberg
  • Ema Kozin: Do dvoboja z Lindbergovo bom optimalno pripravljena
    02:48
    Ema Kozin: Do dvoboja z Lindbergovo bom optimalno pripravljena
  • Trener Kozinove Rudolf Pavlin: Dogodek v Areni Stožice bo največji doslej
    02:44
    Trener Kozinove Rudolf Pavlin: Dogodek v Areni Stožice bo največji doslej
Ob Kozinovi bo v eni od glavnih vlog tudi eden od pionirjev MMA športa pri nas Bojan Kosednar-Želva ( strokovni komentator borilnih športov na VOYO), ki ga čaka obračun z do zdaj še neznanim tekmecem, čigar ime bo 35-letni Ljubljančan oznanil v naslednjih dneh oziroma tednih. "Po petih zaporednih porazih se želim oddolžiti domačemu občinstvu z zmago. Zadnja štiri leta so bila psihično izjemno naporna zame, in upam, da bo dogodek v Stožicah svojevrstna prelomnica za vnovično pot navzgor," je na tiskovni konferenci dejal Kosednar.
Čez dobre tri mesece in pol bomo priča do sedaj še nikoli videnem boksarskemu in MMA spektaklu v sklopu CFC5 dogodka, ki ga bodo z glasbenimi vložki popestrile številne domače rokovske zasedba pod vodstvom 'frontmana' skupine Seven Days in May Vojka Šintlerja.

Prav slednji je s preostalimi člani zasedbe SDIM v sodelovanju z boksarsko princesko Emo Kozin, ki jo na omenjenem dogodku, 6. oktobra, v upajmo polnih ljubljanskih Stožicah čaka prelomni dvoboj z 42-letno borko Mario Lindberg, napisal uradno skladbo večera Ready to Fight. Skupina Seven Days in May je sicer zaslovela lanskega oktobra, ko je prav v Stožicah nastopila kot predskupina Lennyja Kravitza. Kozinova, sicer aktualna svetovna prvakinja v supersrednji kategoriji po verziji WBF in WIBA, se zaveda pomembnosti naslednjega obračuna, ki bi lahko usmeril kariero izjemno nadarjene borke k meki boksa. "V prvi vrsti si želim, da bi čim več ljudi prišlo v Areno Stožice in se prepričalo, da v Sloveniji premoremo resnično izjemne boksarje in MMA borce. Obenem pa sem izjemno vesela, da se bom oktobra lahko borila proti izjemno izkušeni nasprotnici, ki že vrsto let spada med najboljše na stari celini. Hvaležna sem vsem, ki na kakršen koli način pomagajo pri organizaciji dogodka, za katerega verjamem, da bo svojevrsten spektakel, ki ga na domačih tleh še nismo videli. Že v nedeljo me na Hrvaškem čaka prvi in hkrati edini dvoboj (8 rund) v sklopu priprav, v potek katerih vlagam ogromno truda in časa," je med drugim za 24ur.com dejala Ema Kozin, ki se bo borila tudi za naslova po verzijah WBO in IBA. 

Boksarska 'princeska' Ema Kozin ter njen trener in obenem idejni oče oktobrskega borilnega spektakla v ljubljanskih Stožicah Rudolf Pavlin obljubljata nepozaben športno-glasbeni dogodek.
Boksarska 'princeska' Ema Kozin ter njen trener in obenem idejni oče oktobrskega borilnega spektakla v ljubljanskih Stožicah Rudolf Pavlin obljubljata nepozaben športno-glasbeni dogodek. FOTO: Damjan Žibert

Pavlin: "Ponudbe iz ZDA že obstajajo."
Trener in hkrati idejni oče jesenskega spektakla v Stožicah Rudolf Pavlin je zelo zadovoljen s potekom priprav na dogodek, ki bo prelomen za nadaljnji razvoj kariere njegove varovanke. "Z Emo ne želimo prehitevati razvojnih stopnic. Verjeli ali ne, že sedaj bi jo lahko poslali na borbo v Združene države Amerike, toda odločili smo se za pot, ki je primernejša za njen razvoj. To, da se bo Ema borila za diamantni pas, predstavlja enega od večjih mejnikov v njeni dozdajšnji karieri. Ob tem pa me veseli tudi dejstvo, da bomo v celotnem večeru priča 13 borbah. Približno polovica bo boksarskih in druga polovica MMA-jevih. Športni navdušenci bodo imeli kaj videti, obenem pa bomo imeli tudi pester glasbeni program, ki bo prav tako vreden vsakega ogleda," se Pavlin že veseli največjega dogodka v karieri svoje varovanke.

Vse do dvoboja, 6. oktobra, lahko naše zveste bralke in bralci pričakujete še številne druge bogate vsebine, ki jih pripravljamo z glavnimi akterji jesenskega borilno-glasbenega spektakla v Areni Stožice. V sodelovanju s kolegi iz Pop IN-a bomo predstavili tudi glasbeno plat, ki bo odigrala zelo pomembno vlogo na omenjenem dogodku! 

        

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pokercat912
19. 06. 2019 15.45
+3
Boxerka ok. Princesa? No ja
pako-san
19. 06. 2019 14.30
+0
Ma kaki spektakel,pa do zdaj se nevideno! Kaj vi pisete za bedarij??? Punca se prave borbe in prave nasprotnice ni imela,pa kar jo kujete v nebo. Ma oba svedinja jo ubije
Samo?lovek
19. 06. 2019 14.09
+7
Ženstvena kot Huso vodoinstalater na bavšteli.
ecnarf
19. 06. 2019 13.48
-10
boks je treba prepovedat še posebej puncam,to ni šport to je pretepanje, pride do težkih poškodb
Apostol1
19. 06. 2019 13.20
+19
Zelo luštna punca ,glede na šport s katerim se ukvarja in želim ji še veliko uspeha v bodoče.
castell
19. 06. 2019 13.03
+22
Bravo Ema, razturaj !
poserjemsenavas
19. 06. 2019 12.54
+10
upam da zmaga, vendar do sedaj videno, me ni prepričala. Nisem še videl njene borbe "na polno". Sam dolgčas, ni prave hitrosti in ne moči. Do sedaj ni premagala še nobene konkretne borke.
mijavci
19. 06. 2019 12.59
+10
26277
19. 06. 2019 12.28
+14
Ta bi morala stati na vratih parlamenta....
krnekilojz
19. 06. 2019 12.37
+19
Pepe Bolcev
19. 06. 2019 12.17
-2
Princeso no... naj bo kar kraljica... cudno da niste princeska napisali... go queen!!!
Toti glih
19. 06. 2019 12.41
+7