Borilni športi

Boksarski prvak po nasvetu, kako pretepsti jezikavo partnerico v karanteni, izgubil licenco

London, 30. 03. 2020 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Angleški poklicni boksar Billy Joe Saunders, ki se je v preteklosti že znašel pod drobnogledom zaradi neustreznih objav na družbenih omrežjih, je tokrat šel predaleč. S svojimi sledilci je želel deliti nasvet, kako se lotiti jezikave partnerice po tednu dni karantene, zaradi česar mu je Odbor za nadzor britanskega boksa (BBBofC) do nadaljnjega odvzel licenco.

30-letni Billy Joe Saunders je sicer vrhunski boksar. V karieri poklicnega boksarja je dobil vseh 29 obračunov, kar 14 jih je končal predčasno. Do naslova prvaka je prišel v dveh različnih težnostnih kategorijah.

Potem ko je Billy Joe Saunders, demonstrirajoč na boksarski vreči, delil nasvete moškim sledilcem, kako ukrotiti jezikavo žensko začasa karantene, je angleški boksar naletel na številne negativne in ostre odzive uporabnikov družbenih omrežjih, nazadnje pa so reagirale tudi najvišje instance. Tako se je Odbor za nadzor britanskega boksa odločil, da bo srednjekategornika zaradi spodbujanja nasilja v družini začasno suspendiral in mu odvzel licenco. "Odbor je preučil komentarje Joea Saundersa na družbenih omrežjih in suspendiral njegovo boksarsko licenco do zaslišanja zaradi kršenja pravil. Lokacijo in datum bomo skušali določiti čim prej," so sporočili iz BBBofC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Saunders je posnetek, ki je naletel na negativno reakcijo, kasneje odstranil z družbenih omrežij in se nato še opravičil ter dejal, da je šlo zgolj za šalo, a vse to bo zdaj moral pojasniti še BBBofC-ju. V kolikor ga bo prepričal, jo bo morda odnesel z milejšimi ukrepi ali pa zgolj z denarno kaznijo. "Nikoli ne bi dopustil nasilja v družini in če bi videl moškega, ki pretepa žensko, bi ga sam zdrobil na koščke. Opravičujem se, v kolikor sem prizadel katero koli žensko," je kasneje na Twitterju zapisal Saunders. Nanj je bil zelo jezen tudi njegov promotor Eddie Hearn, ki je video posnetek označil za 'idiotski'. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kasneje je Saunders skušal podporo ženskam izkazati tudi z deljenjem video posnetka ameriške boksarke Claresse Shields, ki je delila nasvete ženskam, kako ravnati v primeru nasilnega partnerja. A tudi to ni bilo dovolj, da bi ušel suspenzu BBBofC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neslana šala, ki ga je stala suspenza
"Želel sem le narediti video za vse vas očete, može, če imate dekleta itd. Očitno je, da ta covid-19 postaja zelo resna stvar in izolirani smo v zelo majhnih prostorih. Če vaša 'tastara' malce preveč govori, vi pa poskušate biti potrpežljivi mirni, hladni, razsodni, a po šestih oz. sedmih dnevih ste tik pred tem, da eksplodirate," je v spornem videu razlagal Saunders. V videu je nato na boksarski vreči pokazal, kako 'pravilno' zadeti partnerico ... Razumljivo, njegov posnetek ni naletel na odobravanje, zato ga je kasneje odstranil in se opravičil. A ker na spletu nič ni varno, je seveda posnetek hitro zaokrožil na različnih platformah in si ga je moč ogledati še danes. Podrobno si ga je tako lahko ogledal tudi BBBofC, ki se je odločil za suspenz. Kakšna bo kazen, bo jasno po zaslišanju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To še zdaleč ni prvi eksces angleškega boksarja, v preteklosti se je pod drobnogledom že znašel, ko je objavil posnetek, na katerem je razvidno, da neznanki na ulici ponuja za 170 evrov kokaina v zameno za seks. Oktobra 2018 pa je padel na doping testu, s čimer je tedaj izgubil naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po različici WBO.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sokril
31. 03. 2020 14.58
+1
Psihično nasilje v naši družbi je dovoljeno in celo spodbujano v kolikor ga izvajajo ženske, še posebno če je žrtev moški.
Capo dei Capi - novi profil
30. 03. 2020 21.27
+7
Sem pogledal posnetek.... Tista deklica je tako močna, da ni mogla pokazati udarca na vreči... Hahahhaha.
Capo dei Capi - novi profil
30. 03. 2020 21.23
+6
Tip je legenda... Ni mislil zla... Jaz sem razumel šalo... Samo kaj ko živimo v feminističnem svetu.... PS: Ce bi to ženska naredila.... ne bi tega brali.
Capo dei Capi - novi profil
30. 03. 2020 21.24
+0
Glede licence... Izgubil bo promotor, ne on... Licenco lahko dobiš v vsaki državi... Skoraj vsaki.
blef
30. 03. 2020 21.09
+7
men to deluje kot hec, če ni...naj gre v zapor.
Dinho8O
30. 03. 2020 21.02
+8
Zenska pa nic boljsa ni.
Dinho8O
30. 03. 2020 21.09
+13
Da se razume, ta na posnetku ki kaze, kako in kam udariti moskega.
Bigbadjohn
30. 03. 2020 20.20
+19
Hec mora bit- a ta revež žal ni toliko funkcionalno pismen, da bi ga znal podati v obliki, v kateri bi hec lahko bil prepoznan kot tak... Ustrezna kazen zanj: prebrati vsaj 1 knjigo (leposlovje) tedensko...in napisati obnovo, hehe!
Rožice cvetijo
30. 03. 2020 20.17
+23
Suspenz do konca. Nobenemu normalnemu ne bi na pamet padlo, da bi dajal za " hec" take" primitivne "nasvete". Živalsko AGRESIJO ima v genih in je to že sigurno in še bo počel - pretepal ženske. Sicer se ne bi odločil za ta NE-šport. Samo moški brez jaz-a, ki se zavedajo,da so nule,čeprav se navzven petelinijo, pretepajo ženske in otroke. Niso jim dorasli, zato to počno. Vsi starši, tudi matete, ki tepejo svoje otroke so uboge nule. Zaradi svoje nesposobnosti in primitivnosti se izživljajo.
Dadomir
30. 03. 2020 21.21
+1