Borilni športi

Wrzosek je brutalno hitro zaključil prvo borbo Vitasovića v KSW-ju

Varšava, 20. 01. 2024 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi dogodek leta v najmočnejši poljski organizaciji mešanih borilnih veščin KSW je ponudil številne izjemno zanimive borbe. Čeprav tokrat na sporedu ni bilo borbe za naslov prvaka, je v glavni borbi večera na delu vseeno bil prvak, a ne KSW-jev, temveč FNC-jev. Ivan Vitasović se je namreč prvič podal v KSW-jevo kletko in izzval poljskega kikboksarja Arkadiusza Wrzoseka, ki pa je Hrvata izjemno hitro poslal na tla in domov. Posnetek dogodka KSW 90 si lahko ogledate na VOYO.

KSW 90
KSW 90 FOTO:

KSW se je prvič po marcu 2016 vrnil v Halo Torwar v Varšavi, kjer se je odvilo že osem dogodkov najmočnejše poljske organizacije mešanih borilnih veščin. Tokratni KSW 90 sta naslovila poljski kikboksar Arkadiusz Wrzosek in vsestranski hrvaški borec Ivan Vitasović.

Wrzosek je po bogati kikboksarski karieri, v kateri je med drugim zabeležil tudi zmago proti legendarnemu Badru Hariju, pred letom in pol prestopil v mešane borilne veščine in hitro navdušil. Najprej je v svojem slogu ugnal Tomasza Sararo in Tomaša Možnyja, lani pa je na spektaklu Colosseum 2 pokazal, da počasi tudi sam postaja vse bolj kompleten borec in z davljenjem v prvi rundi ugnal še Bogdana Stoico.

Arkadiusz Wrzosek – Ivan Vitasović
Arkadiusz Wrzosek – Ivan Vitasović FOTO: Sofascore.com

Tokrat pa je velikana iz Varšave čakal verjetno najtežji izziv v karieri mešanih borilnih veščin, prvak FNC-jeve težke kategorije Ivan Vitasović. 31-letnik iz Fažane je po toplo hladnem začetku profesionalne kariere v zadnjih nekaj letih našel svoj slog in postal eden najboljših borcev težke kategorije v Evropi. Po naslovu prvaka srbske organizacije Megdan je postal še prvak hrvaške organizacije FNC, ki se bo konec marca prvič ustavila tudi v Ljubljani, in šampionski pas dvakrat tudi uspešno obranil. Obakrat je bil uspešen pred domačo publiko v Puljski areni, nazadnje septembra lani, ko je dobil pravo vojno in premagal nekdanjega KSW-jevega izzivalca za naslov prvaka Michala Andryszaka. A borba ni upravičila visokih pričakovanj, saj je Poljak Hrvata s tehničnim nokavtom premagal že v prvi minuti prve runde.

Zehrouni je padel po nekaj sekundah

V borbi pred tisto najpomembnejšo večera je Francoz Laid Zerhouni v pičlih 12 sekundah svojega nasprotnika v srednji kategoriji Poljaka Bartosza Fabinskega poslal na tla in slavil z nokavtom. 

Bartosz Fabinski – Laid Zerhouni
Bartosz Fabinski – Laid Zerhouni FOTO: Sofascore.com

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Arkadiusz Wrzosek – Ivan Vitasović (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Bartosz Fabinski – Laid Zerhouni (nokavt v prvi rundi)

Peresna kategorija: Damian Stasiak – Adam Soldaev  (tehnični nokavt v prvi rundi)

Dogovorjena teža (do 73 kilogramov): Ramzan Jembiev – Isai Ramos (podreditev prvi rundi)

Bantamska kategorija: Werlleson Martins – Oleksij Poliščuk (tehnični nokavt v drugi rundi)

Ženska slamnata kategorija: Aleksandra Toncheva – Ewelina Wozniak (podreditev v drugi rundi)

Bantamska kategorija: Islam Djabrailov – Alfan Rocher-Labes (tehnični nokavt v zadnji rundi)

Težka kategorija: Marek Samociuk – Olegs Jemeljanovs (tehnični nokavt v drugi rundi)

Lahka kategorija: Hugo Deux – Gino van Steenis (soglasna sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Szymon Karolczyk – Artur Krawczyk (podreditev v drugi rundi)

KSW 90: Wrzosek vs Vitasović
KSW 90: Wrzosek vs Vitasović FOTO: VOYO
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rokfeler
21. 01. 2024 09.51
+1
Zehrouni je padel po nekaj sekundah V borbi pred tisto najpomembnejšo večera je Francoz Laid Zerhouni v pičlih 12 sekundah svojega nasprotnika v srednji kategoriji Poljaka Bartosza Fabinskega poslal na tla in slavil z nokavtom. Srednja kategorija: Bartosz Fabinski – Laid Zerhouni (nokavt v prvi rundi) Mal se skup vzamte. Če nimaš pojma potem pojdi delat kaj drugega.
TEHNOVED
21. 01. 2024 09.19
+1
pitbull dobil po p...