Borilni športi

Prvi mož UFC želi sezono reševati na zasebnem otoku

New York, 07. 04. 2020 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik UFC Dana White trdi, da se bodo spektakli pod okriljem njegove borilne organizacije nadaljevali na zasebnem otoku, in sicer že 18. aprila. Točne lokacije (še) ni sporočil.

Dana White (na fotografiji) je prvi mož UFC.
Dana White (na fotografiji) je prvi mož UFC. FOTO: AP

V zadnjih mesecih je UFC prestavila tri velike dogodke, toda Dana White trdi, da se bo že aprila vse skupaj nadaljevalo. To naj bi White s sodelavci poskušal storiti na zasebnem otoku, katerega točna lokacija ni znana, naj pa bi na ta način uspel obvoziti trenutne ukrepe v Združenih državah Amerike, ki letov iz določenih držav ne dovoljujejo.

"Od 18. aprila bo UFC spet delovala," je za portal TMZ povedal White in dodal, da bo čez "dan ali dva" našel primerno lokacijo.

Dogodki na sporedu vsak teden
Prvak lahke kategorije Habib Nurmagomedov bi se moral na UFC 249 v New Yorku sicer udariti s Tonyjem Fergusonom, ob tem, ko se je Dagestanec v domovini znašel v karanteni, pa je White napovedal, da se bo namesto njega boril Justin Gaethje. To je bila sicer že peta preložitev obračuna med Nurmagomedovom in Fergusonom.

"Borbe bomo prirejali vsak teden," je še samozavestno napovedal White, ki je obljubil, da bodo borce redno pregledovali zaradi pandemije novega koronavirusa, dogodki pa bodo potekali brez navijačev.

"Zagotovili bomo, da bodo športniki, sodniki in moji ljudje iz produkcije ter vsi ostali zdravi pred, med in po borbah," je dodal White. Napovedal je še ostale obračune za UFC 249: Rose Namajunas proti Jessici Andrade in Francis Ngannou proti Jairzinhu Rozenstruiku.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marston
07. 04. 2020 14.10
+0
Tega v zapor za 30 dni.