Borilni športi

Przybysz ostaja prvak, trdoživi Martins je v peti rundi le 'potapkal'

Varšava, 23. 04. 2022 23.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Sebastian Przybysz ostaja prvak KSW-jeve bantamske kategorije. S podreditvijo je v zadnji rundi strl več kot dober odpor Brazilca Werlleson Martins, ki se je kljub porazu na debiju izkazal, saj je borbo za naslov prvaka sprejel le osem dni pred dogodkom. Borbo za šampionski pas, kot tudi vse ostale borbe si lahko kadarkoli ogledate v arhivu VOYO.

Še pred glavno borbo večera so ljubitelji mešanih borilnih veščin težko pričakovali tudi obračun izkušenih Poljakov Pawela Pawlaka in Cezaryja Kesika. Poljaka se na lestvici izzivalcev prvaka srednjetežke kategorije Roberta Soldića nahajata na četrtem in petem mestu, zato bi zmaga za kateregakoli izmed njiju pomenila velik korak naprej k borbi s trdoživim Hrvatom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kesik je borbo dobro otvoril z brcami v noge, po dveh minutah pa se je odločil za poskus rušenja. Pawlaka je stisnil ob rob kletke, a je dve leti starejši Poljak situacijo poskušal obrniti in z rušenjem poskusil še sam. Ko ju je sodnik dal narazen sta borca zadržano počakala do konca prve runde, tik pred koncem pa se je Kesik znova zapodil v Pawlakove noge in ga uspešno zrušil ter tako verjetno v očeh sodnikov vpisal rundo.

Tudi drugo rundo je z močnimi brcami začel Kesik, Pawlak pa ga je pri tem poskusil ujeti na predvsem z levim krošejem. Ker taktika ni delovala, se je tudi Pawlak začel posluževati brc, kar je naredilo borbo precej bolj izenačeno in, ko je ustavil še nekaj poskusov rušenj, se je tehtnica začela prevešati v na Pawlakovo stran. 

Tretja borba pa se je začela precej bolj 'udarjaško'. Utrujenost se je Poljakoma že precj poznala, zato sta raje stala trdno na nogah.  Po skoraj polovici runde pa je uspešno rušenje vpisal Pawlak, ki je začel Kesika počasi zdelovati v parterju. A tudi Kesik se ni dal in iz spodnjega položaja zadel nekaj dobrih udarcev s komolcem.

Popolnoma okrvavljena borca sta se na koncu športno objela in počakal na sodniško odločitev, ki pa je bila deljena. Dva sodnika sta borbo dosodila v prid Pawlaka, ki je tako vpisal 20. profesionalno zmago, Kesik pa šele drugi poraz v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Martins je vztrajal, a Przybysz je bil bolje pripravljen

Borba za šampionski pas se je pričakovano začela z začetnim 'tipanjem', ki pa je na razočaranje zbranih navijačev trajalo praktično celo prvo rundo. Sebastian Przybysz je malenkost več poskušal s previdnimi udarci in brcami od daleč, a ni povzročil nobene škode, medtem ko je Werlleson Martins le nekajkrat sprožil in čakal na priložnost za prehod v parter, kjer je najbolj 'domač'.

Druga runda se je začela bolj aktivno. Martins je zavzel sredino kletke in nakazoval udarce s koleni, nato pa je sprožil Przybysz, a je Martinsa zadel v ščitnik, ki varuje 'moškost'. Po kratki prekinitvi smo znova spremljali precej brezkontaktno borbo in tudi sodnik je moral nekajkrat borca pozvati k borbi. Minuto pred koncem druge runde pa je z levim direktom le zadel Przybysz, ki je Martinsa spravil v nokdavn in ga nato poskusil dokončati na tleh, a mu je za to zmanjkalo časa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tretji rundi pa preobrat, Martins je v težave spravil prvaka. Dobro je zadel z levico in Poljaku skoraj ugasnil luči. Brazilec je borbo poskusil dokončati na tleh, a se je iztrošil in Przybysz obrnil situacijo ina Martinsa kaznoval na tleh. 

Četrto oziroma prvo 'šampionsko' rundo je aktivneje začel Przybysz, ki se je verjetno zavedal, da bo moral dobiti še vsaj eno rundo, če bo hotel zmagati po odločitvi. Brazilca je tudi zrušil na tla, a se je ta hitro pobral nazaj na noge. Po treh minutah je Poljak neuspešen poskus rušenja izkoristil za prehod na Brazilčev hrbet od koder je borbo nadzoroval do konca obračuna in vmes nekajkrat tudi neuspešno poskusil z davljenjem. 

Zadnjo rundo je odločneje začel prvak, ki je počasi stopnjeval pritisk in čeprav je neuspešno poskusil z rušenjem, je znova splezal na Martinsov hrbet, od koder pa si je tokrat zagotovil močan prijem z rokama in Brazilcu ni ostal odrugega kot da potapka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Bantamska kategorija: Sebastian Przybysz – Werlleson Martins (podreditev v peti rundi)

Srednjetežka kategorija: Pawel Pawlak – Cezary Kesik (deljena sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Robert Ruchala – Michele Baiano (soglasna sodniška odločitev)

Ženska mušja kategorija: Natalia Baczynska – Sara Luzar Smajić (deljena sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Maciej Kazieczko – Wilson Varela (tehnični nokavt v drugi rundi)

Velterska kategorija: Artur Szczepaniak – Jivko Stoimenov (podreditev v prvi rundi)

Bantamska kategorija: Pawel Politylo – Patryk Chrobak (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Wojciech Kazieczko – Lubos Lesak (tehnični nokavt v prvi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.