8°C

Pulev decembra z Joshuo, Fury obupal nad Wilderjem

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
J.B. /STA /
KOMENTARJI
1
Bolgarski boksar Kubrat Pulev je objavil, da se bo 12. decembra v Londonu meril z britanskim zvezdnikom Anthonyjem Joshuo, ki bo branil naslove v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBF. Drugi Anglež med boksarsko elito Tyson Fury pa se očitno ne bo še tretjič pomeril z Deontayjem Wilderjem. "Kar je preveč, je preveč," je zavlačevanja Američana sit Furyjem promotor Frank Warren.

Anthony Joshua po zmagi nad Andyjem Ruizom.
Anthony Joshua po zmagi nad Andyjem Ruizom.FOTO: AP

"Uradno je: Pulev proti Joshui 12. decembra v Londonu. Datum in kraj sta dokončna,"je objavil 39-letni Bolgar. Dvoboj med tema borcema bi moral biti že 20. junija v Londonu, a so ga prestavili zaradi pandemije novega koronavirusa. Omenjena boksarja bi se morala sicer meriti že novembra 2017, a je takrat Bolgar odstopil od dvoboja zaradi poškodbe.

Fury čaka Joshuo 
Na rojaka, v primeru, da ta seveda premaga Puleva, pa že čaka Tyson Fury, ki je obupal nad tretjim dvobojem z Deontayjem Wilderjem. To je za angleški TalkSportpotrdil njegov promotor Frank Warren: "Kar je preveč, je preveč. Tyson je rekel, da Wilderja ne misli več čakati. Lahko pričakujemo, da bo znova boksal decembra v Londonu. Nismo se še odločili, proti komu, a zagotovo se bo boj zgodil že letos." 

"Vsi smo trdo delali, da bi dosegli dogovor z Wilderjem. Žal pa do tega ni prišlo. Že res, da imata med seboj podpisano pogodbo, a tudi ta se ne more vleči v nedogled. Tretjega dvoboja ne bo," še dodaja Warren.