Borilni športi

Pulev decembra z Joshuo, Fury obupal nad Wilderjem

London, 12. 10. 2020 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Bolgarski boksar Kubrat Pulev je objavil, da se bo 12. decembra v Londonu meril z britanskim zvezdnikom Anthonyjem Joshuo, ki bo branil naslove v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBF. Drugi Anglež med boksarsko elito Tyson Fury pa se očitno ne bo še tretjič pomeril z Deontayjem Wilderjem. "Kar je preveč, je preveč," je zavlačevanja Američana sit Furyjem promotor Frank Warren.

Anthony Joshua po zmagi nad Andyjem Ruizom.
Anthony Joshua po zmagi nad Andyjem Ruizom. FOTO: AP

"Uradno je: Pulev proti Joshui 12. decembra v Londonu. Datum in kraj sta dokončna," je objavil 39-letni Bolgar. Dvoboj med tema borcema bi moral biti že 20. junija v Londonu, a so ga prestavili zaradi pandemije novega koronavirusa. Omenjena boksarja bi se morala sicer meriti že novembra 2017, a je takrat Bolgar odstopil od dvoboja zaradi poškodbe.

Fury čaka Joshuo 
Na rojaka, v primeru, da ta seveda premaga Puleva, pa že čaka Tyson Fury, ki je obupal nad tretjim dvobojem z Deontayjem Wilderjem. To je za angleški TalkSport potrdil njegov promotor Frank Warren: "Kar je preveč, je preveč. Tyson je rekel, da Wilderja ne misli več čakati. Lahko pričakujemo, da bo znova boksal decembra v Londonu. Nismo se še odločili, proti komu, a zagotovo se bo boj zgodil že letos." 

"Vsi smo trdo delali, da bi dosegli dogovor z Wilderjem. Žal pa do tega ni prišlo. Že res, da imata med seboj podpisano pogodbo, a tudi ta se ne more vleči v nedogled. Tretjega dvoboja ne bo," še dodaja Warren. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CityApp Cmart Cities
14. 10. 2020 14.50
+1
To je samo igra, Wilder ne bo izpustil priložnosti za revanšo s Furyjem. Drugače pa bi rad videl še dvoboj Fury - Oleksandr Usyk.