Borilni športi

Pulj se bo očitno moral obrisati pod nosom, Joshua in Pulev za naslov v Veliki Britaniji

London, 27. 05. 2020 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eddie Hearn, promotor britanskega boksarja težke kategorije Antohnyja Joshue, je priznal, da skupaj z organizatorji dvoboja s Kubratom Pulevom iščejo alternativne lokacije za borbo, ki bi morala prvotno potekati na Tottenhamovem stadionu. Kot je poudaril Hearn, je manjše prizorišče v Veliki Britaniji "absolutna prioriteta".

Eddie Hearn si močno želi, da se borba med Joshuo in Pulevom kljub epidemiji novega koronavirusa 'zgodi' v Veliki Britaniji.
Eddie Hearn si močno želi, da se borba med Joshuo in Pulevom kljub epidemiji novega koronavirusa 'zgodi' v Veliki Britaniji. FOTO: AP

Boksarski spektakel med boksarjema težke kategorije Anthonyjem Joshuo in Kubratom Pulevom je bil prvotno načrtovan za 20. junija 2020 na novem Tottenhamovem stadionu, ki sprejme do 62.303 gledalcev, a je pandemija novega koronavirusa vse skupaj prestavila. Ob hudih preventivnih ukrepih v Angliji je že bolj ali manj jasno, da bosta Joshua in Pulev, če želita v ring stopiti še letos, boksala na precej manjšem objektu. Nekaj časa je bila med resnimi kandidati tudi puljska Arena, a je, kot vse kaže, ta opcija zdaj že prečrtana.

Ponudbe z Daljnega vzhoda, Hrvaške ...
Joshuin zastopnik Eddie Hearn je namreč v pogovoru za Sky Sports potrdil, da je prioriteta najti manjši objekt v Veliki Britaniji, najverjetneje kar Angliji. "Absolutna prioriteta je najti prizorišče v Veliki Britaniji. Izjemno bi bilo, da bi se šport in posel vrnila in da bi imeli spopad za prvaka težke kategorije v tej deželi," je bil jasen Hearn, ki ne skriva, da se je za organizacijo dvoboja ogrelo precej drugih držav. "Imeli smo ponudbe s Srednjega vzhoda, pa z Daljnega vzhoda, od Hrvaške še nismo prejeli nič uradnega, toda tudi oni so pokazali interes," je pojasnil Hearn, obenem pa izrazil upanje, da bo do borbe lahko prišlo na Otoku. "Radi bi se borili tu. Iščemo prizorišča, ki so manjša," je priznal Hearn, ki verjame, da se njegovemu varovancu Joshui ne bo treba boriti za zaprtimi vrati. "Če nam bodo dovolili zbrati nekaj gledalcev, lahko ekskluziven dogodek ustvarimo v Veliki Britaniji," je prepričan. Hearn sicer boksanje za zaprtimi vrati namerava na Otok vrniti že v juliju. Šlo naj bi za borbi Dilliana Whyta in Aleksandra Povetkina ter Katie Taylor in Amande Serrano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdaj pa lahko pričakujemo, da bo v ring stopil tudi Joshua? "Glede na vse neznanke, bi rekel, da ga najhitreje pričakujem v ringu nekje ob koncu septembra, a bolj realno oktobra ali celo novembra, ko bodo omejitve manjše," je razložil Hearn.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.