Borilni športi

Puljska Arena možno prizorišče spopada Joshue in Puleva

Pulj, 07. 05. 2020 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naslednji dvoboj svetovnega prvaka težke boksarske kategorije, Britanca Anthonyja Joshue, bi lahko gostila slovita puljska Arena, je medijem razkril agent njegovega obveznega bolgarskega izzivalca Kubrata Puleva.

Joshua (na fotografiji) je z ekipo sicer načrtoval, da bi šampionske pasove branil na stadionu nogometnega premierligaša Tottenhama v severnem Londonu.
Joshua (na fotografiji) je z ekipo sicer načrtoval, da bi šampionske pasove branil na stadionu nogometnega premierligaša Tottenhama v severnem Londonu. FOTO: AP

Spopad Anthonyja Joshue s Kubratom Pulevom, ki bi ga moral 20. junija gostiti stadion nogometnega kluba Tottenham v Londonu, je že nekaj časa preložen, 30-letni britanski šampion pa bi lahko pasove po verzijah IBF, WBA in WBO proti obveznemu bolgarskemu izzivalcu branil veliko bližje Sloveniji. Sodeč po izjavah agenta Ivajla Goceva, ki zastopa 39-letnega rojaka Puleva, bi se lahko zaradi pandemije novega koronavirusa in težav, ki jih slednja povzroča v Veliki Britaniji, borca spopadla v Pulju.

"Pogovarjamo se o Hrvaški. Tam je unikaten rimski stadion, puljska Arena, pogovori pa aktivno potekajo," pravi Gocev. Točen datum in lokacija sicer še nista znana, obe strani pa naj bi imeli štiri tedne za iskanje nove države, če se situacija v Veliki Britaniji ne bo drastično spremenila. Govori se sicer o avgustu ali celo septembru. Joshua in Pulev bi se sicer morala spopasti že leta 2017, a je bil njun dvoboj, ki bi se moral tudi takrat odviti 20. junija, prav tako odpovedan. Takrat bi moral obračun gostiti Cardiff (stadion Principality), a se je Pulev, bolj znan pod vzdevkom "Kobra", takrat umaknil zaradi poškodbe rame.

Prizor z nepozabnega hokejskega obračuna lige Ebel med zagrebškim Medveščakom in ljubljansko Olimpijo.
Prizor z nepozabnega hokejskega obračuna lige Ebel med zagrebškim Medveščakom in ljubljansko Olimpijo. FOTO: AP

Možen tudi prihod gledalcev
Britanski boks v teh dneh povsem miruje, pri nacionalni zvezi pa so govorili o prvih borbah za zaprtimi vrati v mesecu juliju. Promotor Joshue, Eddie Hearn, je sicer že dejal, da bi bila izvedba dvoboja za naslov svetovnega prvaka brez gledalcev "zadnja možnost". Gocev je medtem prepričan, da bi v Pulju dvoboj lahko spremljalo tudi lepo število gledalcev.

"Všeč nam je ta možnost, ker je v Evropi, sredi celine. Priložnost bo tudi za gledalce, če bodo sprejeli primerne ukrepe," dodaja Gocev. "Mora priti do medsebojnega dogovora. Želimo si, da bi pogoji in razmere ustrezale obema stranema. Ne moreta se srečati v Bolgariji, saj Joshua na to ne bi pristal." 

Arena je sicer v preteklosti gostila koncerte Luciana Pavarottija in Eltona Johna ter skupine Foo Fighters, leta 2012 pa tudi dve tekmi regionalne hokejske lige Ebel. Telemach Olimpija je pred polnimi tribunami puljskega amfiteatra premagala zagrebški Medveščak s 3:2.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Josip_L
07. 05. 2020 17.25
+0
Ti slika hokejske tekme ne pove dovolj. Pa tudi ring je nekajkrat manjši kot igrišče.
Amasakul
07. 05. 2020 16.51
-4
Pa bo lahko sploh tolk ljudi med kamni.