Borilni športi

Reyes: Jones v boksu ni najboljši, to ni nobena skrivnost

Houston, 06. 02. 2020 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji mešanih borilnih veščin odštevajo dneve do 9. februarja, ko se bosta ob 4. uri zjutraj po našem času v sklopu dogodka UFC 247 pomerila Dominick Reyes in Jon Jones. Ta velja za občutnega favorita, a Reyes pravi, da pozna nasprotnikove hibe. Dvoboj si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

Jon Jones je nazadnje ugnal BrazilcaThiaga Santosa.
Jon Jones je nazadnje ugnal BrazilcaThiaga Santosa. FOTO: AP

"Nobena skrivnost ni, da Jon Jones ni najboljši, ko je govor o boksanju. Je odličen kickboksar, ima vrhunski doseg in delo nog, a v boksu ni najboljši," je na novinarski konferenci pred spektaklom UFC 247 razkril Dominick Reyes. 30-letnik na 12 borbah kariere še ne pozna poraza, kar neformalno velja tudi za dve leti starejšega Jonesa. Ta je sicer na papirju izgubil en dvoboj, saj je bil na svoji četrti UFC borbi izključen zaradi nedovoljenega udarca proti Mattu Hamillu

"The Devastator" računa, da mu bo uspelo izkoristiti vse slabosti favoriziranega nasprotnika, zase pa pravi, da je najboljši boksar med UFC-jevci v poltežki kategoriji: "Upam, da mi bo uspelo izkoristiti priložnost. Sem najboljši boksar v diviziji, skupaj z delom nog in neustrašnostjo mi lahko uspe priti do zmage."

Pripravljen na kri
"Številni borci so bili proti Jonesu videti kot sparing partnerji, a jaz imam drugačne namene. Največje tveganje prinese največje nagrade. Pripravljen sem na boj, na tveganje in krvavljenje. Le tako mi lahko uspe," še pravi 30-letnik iz Kalifornije. 

Jones je na drugi strani odgovoril, da se zaveda, v čem je Reyes najnevarnejši, a da je sam tisti, ki je skupno gledano boljši borec: "Ima izjemno levico, ne dvomim pa, da trdo dela tudi na desnici. Kakorkoli, moje delo je, da grem v oktagon in sem boljši v mešanih borilnih veščinah, ki vključujejo še marsikaj drugega kot le boks. Moja naloga je, da mu onemogočim boksati, tako kot bi si on želel."

Vse pretekle spektakle organizacije UFC si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
06. 02. 2020 18.23
+4
Jones ima neverjetno sreco pri svoji konstituciji.. Že v najtezji kategoriji bi bil med najvišjimi v tej polteski pa je itak najvecji.. Drgac pa je res to kar pravjo. Da niso roke njegovo najvecje orozje zato sem sigurn da bi ga ksn vrhunski bokser premagal.. Je pa res da Reyes nima sans saj je prevec enodimenzionalen
Uporabnik1110355
06. 02. 2020 16.57
+2
Jones bi brez kickov v kolena (ki veljajo za precej podle udarce) proti Santosu gladko izgubil.
Rožice cvetijo
06. 02. 2020 11.30
+3
majsta
06. 02. 2020 11.03
+5
Nisem prepričan , da lahko že kdo zamenja Jonsa . On je sedaj in his prime