Borilni športi

Ruiz pred povratnim obračunom: Uprizoril bom zgodovino

Diriyah, 26. 11. 2019 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedmega decembra se bosta Andy Ruiz mlajši in Anthony Joshua v Savdski Arabiji pomerila na povratnem dvoboju. Prvega je presenetljivo dobil ameriški boksar, ki napoveduje, da bomo tudi tokrat priča podobnemu razpletu. Borca sta sicer že prispela na prizorišče dogodka.

Andy ruiz je Joshuo v New Yorku ugnal po sedmih rundah.
Andy ruiz je Joshuo v New Yorku ugnal po sedmih rundah. FOTO: AP

Andy Ruiz mlajši je 1. junija v New Yorku šokiral boksarsko javnost, ko je predčasno dobil dvoboj proti dotlej neporaženemu Antonyju Joshui. Ameriški boksar z mehiškimi koreninami je v torek dopoldan pripotoval na prizorišče povratnega obračuna, pred katerim so analitiki v napovedih bistveno bolj previdni. Anglež sicer še vedno velja za favorita, a mu stavnice niso več tako naklonjene, kot so mu bile pred junijskim spopadom v Madison Square Gardnu, ko se je zdelo, da Ruiz nima pravih možnosti. 

"Enkrat mi je ta zgodovinski dosežek že uspel. Ne vem, zakaj mi ne bi tudi v drugo. Uprizoril bom zgodovino," je zbranim predstavnikom sedme sile na savdskem letališču obljubil 30-letnik. V primerjavi s prvim dvobojem je Ruiz izgubil kar nekaj kilogramov, kar mu bo zagotovo pomagalo na poti k ponovitvi uspeha. Prav to je v napovedih izpostavljal Tyson Fury: "Nadejam se podobnega razpleta. Videti je, da je Ruiz bolje pripravljen. Zame je favorit on, čeprav fizična priprave vsaj po mojem mnenju ni tako pomembna, kot se morda zdi."

‘Gipsy King’ je še dejal, da v boksu, še posebej v težki kategoriji, izgled pomeni bore malo ali nič: "V našem športu obstajajo tri pravila: treniraj dobro, jej zdravo in počivaj. Vsa ostala znanost v ringu nima pomena. Joshua je imel za seboj 12-tedensko pripravljalno obdobje, v katerem so sodelovali vsi športni znanstveniki v Združenem kraljestvu. Nato pa pride ‘debeli prašič’ (Andy Ruiz, op. a.), ki je ‘ubil’ vse krofe in takose v Kaliforniji, in ga premaga. Prav zanima me, kako si to razlagajo strokovnjaki?"

Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
29. 11. 2019 09.41
+4
Ne vem ne upam si karkoli napovedat ampak Ruiz je velika uganka!!ima iztedno mocan neustrasni karakter pobrati se in udariti se mocneje!tega Joshua nima!!ne vem kako se bo koncalo ampak tale Ruiz je neke vrste fenomen!!
setisfekšn
29. 11. 2019 09.45
+1
V bistvu takega karakterja nima noben aktualen boksar tezke Kat.
setisfekšn
29. 11. 2019 09.36
+4
Tyson furi naslednji za Joshuo bos s svojimi iizjavami ti na vrsti!
AnthonyfJoshua
26. 11. 2019 21.39
+7
Tako kot ni noben verjel, da bi Ruiz imel kakšne šanse za zmago tako zdaj noben ne verjame da bo AJ zmagal. Jaz mislim, da bo AJ zmagal z KO/TKO v 8ih rundah.