Borilni športi

Kraljevski sprejem za Ruiza v Kaliforniji: Nikoli se nisem predal

Imperial, 23. 06. 2019 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novopečeni prvak težke kategorije Andy Ruiz Jr. je bil ob povratku v domači Imperial v Kaliforniji deležen kraljevskega sprejema, ki so mu ga v soboto v čast njegovi presenetljivi zmagi nad Anthonyjem Joshuo pripravili someščani. Na ulicah se je v mestu z nekaj manj kot 15 tisoč prebivalci zbralo ravno toliko ljudi.

Posnetek borbe Andyja Ruiza Jr. z Anthonyjem Joshuo si lahko kadarkoli pogledate na VOYO.

Andy Ruiz Jr. je s presenetljivo zmago v borbi z Anthonyjem Joshuo postal prvi Mehičan z osvojenim pasom svetovnega prvaka v težki kategoriji, omenjeni dosežek pa so v njegovem domačem mestu znali proslaviti. 29-letnik je v Imperial prišel ob glasnem vzklikanju okoli 15.000 ljudi, ki so pozdravili novega prvaka po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO. V mestu naj bi po zadnjem štetju leta 2010 sicer živelo nekaj manj kot 15.000 prebivalcev.

"V življenju sem imel že tako veliko vzponov in padcev, tako veliko reči se je zgodilo, a nikoli se nisem predal, potem ko so mi vsi govorili, da glede na moj videz ne bom storil ničesar. A se nikoli nisem predal. Še naprej sem treniral, še naprej sem poslušal mojega očeta, mojo ekipo in moje trenerje," je v mestu, ki leži streljaj od ameriško-mehiške meje, dejal Ruiz.

Zmaga Ruiza (na fotografiji) v mitski dvorani Madison Square Garden je svet boksa pretresla kot le redko katera v zgodovini tega športa.
Zmaga Ruiza (na fotografiji) v mitski dvorani Madison Square Garden je svet boksa pretresla kot le redko katera v zgodovini tega športa. FOTO: AP

Revanša na Wembleyju ali stadionu Tottenhama v Londonu
Boksar mehiških korenin je zbranim mahal iz rolls roycea, potem ko je kot prvi boksar na profesionalni ravni uspel premagati britanskega šampiona Joshuo ob njegovem prvem obisku Združenih držav Amerike. Le malokdo je Ruizu mlajšemu pripisoval kaj možnosti, a je Otočana večkrat spravil na tla in slavil zmago, s katero je pokvaril Britančeve načrte glede borbe s prvakom po verziji WBC Deontayem Wilderjem, proti kateremu je želel združiti vse naslove težke kategorije.

Joshua je že izkoristil klavzulo za revanšo, ki jo je imel v pogodbi za prvo borbo, Ruiz Jr. pa se bo moral očitno podati v Veliko Britanijo, kjer bi lahko povratni obračun gostil ali stadion Wembley ali najnovejši stadion v mestu, na katerem ligaške tekme igra prvoligaš Tottenham.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mega100
24. 06. 2019 11.58
+3
Multi kulti ne obstaja...to je utopija. Bosna je bila multi kulti, muslimani, Srbi pravoslavci, Hrvati katoliki živeli skupaj v Bivši Jugi. In sedaj po vojni je Bosna striktno razdeljena in vsi vedo kje so Srbski, Hrvaški in muslimanski deli, in vsak je za sebe....
Mega100
24. 06. 2019 11.53
+3
Južni del Kalifornije postaja tko kot Kosovo. Še malo pa Meksikanci bodo zahtevali neki del Kalifornije za sebe..lol.