Borilni športi

Rutkowski v domačem kraju po novo borbo za naslov prvaka

Radom, 10. 11. 2023 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena najmočnejših poljskih organizacij mešanih borilnih veščin KSW se ta konec tedna ustavlja v Radomu, kjer bo borilni spektakel naslovil domači borec Daniel Rutkowski. Izkušeni 'Rutek' se bo pomeril s skoraj 10 let mlajšim rojakom Patrykom Kaczmarczykom, ki pa ima svoje načrte. Prenos na VOYO se v soboto prične ob 19.00.

KSW 88: Rutkowski proti Kaczmarczyku

Daniel Rutkowski, ki je bil prvak že v poljskih organizacijah Babilon MMA in Fight Exclusive Night, je vse od prihoda v organizacijo KSW v samem vrhu peresne kategorije. 34-letni borec je namreč pod okriljem največje poljske organizacije mešanih borilnih veščin unovčil štiri zmage in bil poražen le v borbi za naslov prvaka proti dominantnemu Salahdinu Parnassu

Salahdine Parnasse je prvak KSW-jeve peresne in lahke kategorije.
Salahdine Parnasse je prvak KSW-jeve peresne in lahke kategorije. FOTO: KSW

Francoski borec, ki je kasneje postal še nesporni prvak lahke kategorije, bo decembra lovil večnost, ko bo poskusil postati še prvak velterske kategorije in tako simultano imeti v lasti kar tri šampionske pasove. KSW se mora zato odločiti, kaj bodo naredili s preostalima dvema kategorijama, ki sta v tem času postavljeni na stran. Zna se zgoditi, da bosta slej kot prej dva borca dobila priložnost boriti se za naslov začasnega prvaka in prvi si lahko to borbo zagotovi Rutkowski, ki na lestvici izzivalcev zaseda drugo mesto in je od poraza proti Parnassu še neporažen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šesto mesto na lestvici izzivalcev pa zaseda tokratni nasprotnik Rutkowskega Patryk Kaczmarczyk, ki pod okriljem KSW-ja beleži štiri zmage in dva poraza. Zadnji dve borbi je 25-letni borec, ki prav tako kot Rutkowski prihaja iz Radoma, prepričljivo dobil, z zmago proti sokrajanu pa se bo bržkone zavihtel pod sam vrh peresne kategorije in si morebiti za naslov začasnega prvaka zagotovil povratni obračun z velikim rivalom Robertom Ruchalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg glavne borbe večera se bo v Radomu odvilo še nekaj zanimivih borb. V kletko se vrača Luis Henrique da Silva, ki je lani dosegel eno izmed najbolj atraktivnih zmag leta, ko je nokavtiral nekdanjega prvaka poltežke kategorije Tomasza Narkuna. Znova se bo poljskemu občinstvu predstavil še en borec, ki je na debiju pod okriljem poljske organizacije navdušil z nokavtom na podoben način (brco v glavo), 'črni volk' Ramzan Jembiev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Peresna kategorija: Daniel Rutkowski – Patryk Kaczmarczyk

Srednja kategorija: Bartosz Leško – Piotr Kuberski

Poltežka kategorija: Luis Henrique da Silva – Marcin Wojcik

Srednja kategorija: Albert Odzimkowski – Jorge Bueno

Težka kategorija: Stefan Vojčak – Kamil Gawryjolek

Peresna kategorija: Danu Tarchila – Vladislav Falbijčuk

Dogovorjena teža (72 kilogramov): Ramzan Jembiev – Fabian Luczak

Ženska slamnata kategorija: Anita Bekus – Maria Silva

Srednja kategorija: Krystian Bielski – Kondrad Rusinski

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Jacek Gač – Michal Gniady

KSW 88: Rutkowski proti Kaczmarczyku
KSW 88: Rutkowski proti Kaczmarczyku FOTO: VOYO
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.