Borilni športi

Reporterka UFC 249 ekskluzivno za 24UR: Borcem se ni treba boriti pod prisilo

Ljubljana/Jacksonville, 09. 05. 2020 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih, M.G.
Komentarji
0

Čeprav je UFC 249 le dan pred borbo doživela hud udarec – Jacare Souza in njegova trenerja sta bila pozitivna na testu za Covid 19, zato je Brazilca UFC nemudoma umaknil s seznama borb –, pa dogodek v Jacksonvillu ni ogrožen. UFC 249 bo v živo v vlogi reporterke spremljala Laura Sanko, ki nam je v ekskluzivnem intervjuju potrdila, da se pri najmočnejši organizaciji na svetu za borbe po pravilih MMA držijo strogih zdravstvenih ukrepov.

Laura Sanko je nekdanja borka, ki sedaj v organizaciji UFC opravlja vlogo reporterke. Tako bo tudi na prvem dogodku po začetku korona krize. "Ljudje, ki so tukaj, so veseli, da so tukaj in navdušeni, da se bodo vrnili na delo," nam je sporočila v Slovenijo. Pri UFC so naredili vse, da bi bil spektakel v Jacksonvillu, najbolj poseljenem mestu na Floridi, varen za udeležene. In kako so potekale priprave na dogodek? "Takoj, ko smo pristali, na letu sem bila skupaj z DC-jem, Danielom Cormierjem, sva dobila privaten avtobus, tako da sva imela veliko prostora. Ko smo prišli v hotel, so nas najprej testirali, ne samo za protitelesa, ampak so opravili tudi bris nosu za COVID 19 test," nam je zaupala simpatična blondinka iz Kansas Cityja. "Večina borcev se drži v sobah in vsak borec ima svojo sobo za trening," je še dodala. 

"Vem, da je Dana White govoril s številnimi borci, govoril je tudi z mano. Želel je, da ne čutim pritiska, da moram to storiti. Vem, da je podobno povedal tudi številnim borcem. Ni jim treba, da se borijo pod prisilo in mislim, da so borci, ki so tukaj in tudi številni drugi, veseli, da se bodo vrnili na delo," je poudarila Laura Sanko,

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In če bodo naslednji dogodki UFC uspešni, bi to lahko dalo zagon tudi ostalim tekmovanjem, meni ameriška reporterka. "Mislim, da bi to lahko bil načrt za ostale športe. UFC bi lahko pokazal pot kako se spet vrniti v bolj normalno življenje," je prepričana. Kot vsi ljubitelji borilnih veščin sicer Laura že nestrpno odšteva ure do spopada med Tonyjem Fergusonom in Justinom Gaethejem (več o tem si lahko preberete tukaj). "Ni možnosti, da ta borba ne bi bila zanimiva. Oba fanta sta, to povem z vso ljubeznijo in občudovanjem, nora. Vsak na svoj način," je izpostavila Laura Sanko. Za konec je podala še napoved o zmagovalcu. "Mislim, da bo zmagal Tony, če bo borba prišla vsaj do tretje runde. To bi bila prednost zanj, a v prvih dveh rundah je Justin zelo, zelo nevaren mož."

Prenos UFC 249 se bo sicer na VOYO začel v nedeljo ob 4. uri zjutraj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.